30 Kasım 2018 12:03

‘Emeklilik koşulları yeniden düzenlenmeli’

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, taşeron işçiler ile emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına yönelik eleştirilerde bulundu.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, emeklilik koşullarının tüm yurttaşlar için yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek “İdamda bile geriye işletilmeyen yasalar, ne yazık ki emeklilikte yaşa takılan insanlara karşı geriye işletilmiş ve binlerce insanımız mağdur olmuştur.” dedi.

Hürriyet, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, taşeron işçiler ile emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına yönelik açıklama ve eleştirilerde bulundu.

İktidarın kamudaki taşeron işçilere kadro vaadini yerine getirmediğini, birçok taşeron işçiye çeşitli bahanelerle kadro verilmediğini belirten Hürriyet, kadroya geçirilen işçilerin çoğunun da önceki çalışma yaşamlarında kazandıkları haklardan feragat etmelerinin istendiğini iddia etti.

Hürriyet, emeklilikte yaşa takılanların haklarının hükümet tarafından gasbedildiğini ifade ederek şöyle devam etti: “İktidarın sürekli olarak bu insanları ‘fırsatçı’ gibi göstermeye çalışmasını anlamış değiliz. Emeklilik koşulları tüm yurttaşlar için yeniden düzenlenmelidir. Emeklilik yaşı kademeli olarak 65’e yükseltilmiş, emeklilik için gereken pirim gün sayıları artırılmıştır. İdamda bile geriye işletilmeyen yasalar, ne yazık ki emeklilikte yaşa takılan insanlara karşı geriye işletilmiş ve binlerce insanımız mağdur olmuştur. Erken emeklilik değil, hakkı olanı isteyen ama AKP ve MHP’ye takılan EYT’liler için buradan bütün partilere sesleniyorum: Edirne’den Kars’a, Dünya’dan Mars’a, çıksın artık bu yasa.” (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

Kayyım haftada bir gün kurulan pazar tezgahından vergi istedi

SONRAKİ HABER

Türkiye, dünya enflasyon sıralamasında 10’uncu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...