30 Kasım 2018 11:55

Kayyım haftada bir gün kurulan pazar tezgahından vergi istedi

Diyarbakır Lice’de belediye başkanlığına atanan kayyım; haftada bir kurulan pazar tezgahlarından vergi istedi; esnaf tepkili.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Lice’de haftanın bir günü kurulan pazarda tezgah açanlardan kayyım tarafından vergi alınmak istenmesi tepkiye yol açtı. Diyarbakır İlçeler Semt Pazarı Dernek Başkanı Mehmet Yetişkin, “Vergi verecek gücümüz yok” dedi.

Diyarbakır’ın Lice ilçe merkezinde her çarşamba günü kurulan pazarda tezgah açan pazarcılar, yeni bir uygulama ile karşı karşıya kaldı. Mezopotamya Ajansının haberine göre; İki hafta önce kurulan pazara gelen zabıtalar, satıcılardan esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt yapmalarını istedi. Kayıt yapılmaması halinde tezgah açılmasına izin verilmeyeceği ifade edildi.

DERNEK BAŞKANI: VERGİ VERECEK GÜCÜMÜZ YOK

 Lice Belediyesine atanan kayyım tarafından girişilen bu uygulamalara Diyarbakır İlçeler Semt Pazarı Dernek Başkanı Mehmet Yetişkin (27) tepki gösterdi.

 Pazar esnafının yüzde 80’inin tezgah açmak için Diyarbakır kent merkezinden Lice’ye geldiğini Yetişken, 9 yıldır pazar kurulan ilçede bu zamana kadar böylesi bir taleple karşılaşmadıklarını belirterek, “Sadece bir gün buraya geliyoruz. Bir gün için kayıt yapmamızı, vergi vermemizi istiyorlar. Biz esnaflar da bunu kabul etmiyoruz” dedi.

 Ekonomik krize rağmen kayyımın kendilerine zulüm yaptığını ifade eden Yetişkin, bir an önce bu talepten vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. Yetişkin, ısrarcı olunması halinde ise ilçede tezgah açmayacaklarını söyledi. Yetişkin, “Kesinlikle vergi verecek gücümüz yok. Biz çocuklarımızın karnını doyuramıyoruz, vergiyi nasıl vereceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir mahalle parkı, bir inşaat, kesilen 6 ağaç, bir suç duyurusu

SONRAKİ HABER

‘Emeklilik koşulları yeniden düzenlenmeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa