30 Kasım 2018 11:35

ABD’ye göre, Astana görüşmesi başarısız geçti

ABD; Rusya, Türkiye ve İran ile Suriyeli tarafların katıldığı 11. Astana Zirvesine ilişkin açıklama yaptı.

Fotoğraf: ABD Savunma Bakanlığı

Paylaş

ABD, Astana görüşmesinin başarısız geçtiğini savundu. Demokratik Suriye Meclisi çalıştay yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Moskova, Ankara ve Tahran arasında Suriye’deki çatışma ortamına siyasi bir çözüm getirebilmek için yapılan Astana görüşmelerine yönelik yazılı bir açıklama yaptı. AA’nın geçtiği habere göre, Nauert, Astana görüşmesinin Suriye Anayasa Komisyonu üyelerini belirleyemediğini, bu sebeple Suriye’deki çatışma ortamına yönelik siyasi çözüm sürecinde ilerleme kaydedilemediğini ileri sürdü.

MSD’DE SURİYE ÇALIŞTAYI

Hawar Haber Ajansının haberine göre, Girê Spî’nin Eyn Îsa ilçesinde Demokratik Suriye Meclisi (MSD) öncülüğünde “Suriye’yi yeniden inşa edelim ve geliştirelim” sloganıyla gerçekleştirilen Suriye Diyalog Çalıştayı sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi. Sonuç bildirgesi Suriye Devrimci Sol Akım Üyesi Xiyas Neyîs tarafından okundu.

“Katılımcılar en doğru siyasi çözümün, Suriye’nin tüm bileşenlerinin katılımıyla farklılık gözetmeksizin anayasa komitesi oluşturulması ve siyasi çalışmaların teminat altına alınması olduğunun altını çizmiştir” ifadelerine yer verilen sonuç bildirgesinde, “Çalıştay katılımcıları, Suriye halkının bağımsız bir iradeye sahip olduğunu ve kendi kaderini tayin etme hakkının bulunduğunun vurgusunu yapmıştır. Öte yandan başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası örgütler ve hukuk kuruluşlarına, Suriye krizini sona erdirme ve barışı sağlama adına sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunulmuştur” denildi. Ayrıca katılımcıların bir takip komitesinin kurulması çağrısı yaptığı da belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy’de şiir bienali başlıyor

SONRAKİ HABER

‘Kriz sürecinde ya emekçiler ya sermaye kazanacak, ortası yok'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...