30 Kasım 2018 11:17

Aynı mahkeme aynı suçlamada iki yıl önce berat bu yıl ceza

Söylediği şarkılardan dolayı iki yıl önce yargılanıp beraat eden Müzisyen Tahir Özmen, aynı gerekçe ve aynı mahkemeden bu yıl hapis cezası aldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Söylediği şarkılardan dolayı iki yıl önce “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılanıp beraat eden Müzisyen Tahir Özmen, aynı şarkı, aynı gerekçe ve aynı mahkemeden bu yıl 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası aldı.

Müzisyen Tahir Özmen hakkında, 2016 yılında Antep 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından düğünlerde söylediği şarkılardan dolayı, “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açıldı. Davadan beraat eden Özmen hakkında, Youtube platformunda yayımlanan aynı şarkılarından dolayı aynı mahkeme tarafından bu yıl tekrar dava açıldı. Davanın karar duruşmasının görüldüğü 17 Ekim’de,  Özmen’e “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme kararında, Özmen’in söylediği şarkıların PKK’yi övücü, örgüte katılımı ve eylem yapmayı özendirici olduğunu iddia etti.

Avukat Yakup Koca, karar duruşmasında müvekkili Özmen’in yaptığı Kürtçe savunmasında, müzisyen olduğunu ve hiçbir illegal örgütle bağlantısı olmadığını söylediğini belirtti. Koca, Özmen’in, “Şarkıları örgüt propagandası yapma amacıyla söylemedim. Gelen istekleri kırmamak için söyledim. Söylediğim şarkılarda örgüt propagandası yok. Bu suçlamalardan 2 yıl önce beraat etmiştim, tekrardan beraatimi talep ediyorum” dediğini aktardı.

‘KANIT DEĞİL KANAAT’

Koca, müvekkili hakkında önceki yıllarda da söylediği şarkılar  gerekçe gösterilerek dava açıldığını, ancak bu dosyaların  beraatle sonuçlandığını dile getirdi. Beraatle sonuçlanan suçlamalara, bu yıl açılan dosyalarda ceza verildiğini belirten Koca, şöyle devam etti: “Ne yazık ki delil olarak nitelendirilen Kürtçe şarkılar propaganda faaliyetleri olarak suç unsuru sayılmış. Yargı müzik ve sanatsal işlevlerden dolayı insanların yargılanmasına müsaade etmemelidir. 2 yıl önce suç unsuru dahi oluşturmayan şarkılar, bu sene ceza gerekçesi yapılmıştır. Yargı son süreçte özellikle iktidarın suç tanımlamalarına kendisini bağlı tutuyor. Kanıtlardan ziyade kanaatlere varan durum değerlendirmeleri yapılarak yargılama yapılıyor.”

Koca, cezanın ertelenmediğini, dosyayı istinaf amacıyla bölge idare mahkemesine taşıdıklarını belirtti. (Antep/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

Ekonomide sert daralmaya doğru: İthalat düştü, dış açık azaldı

SONRAKİ HABER

G20 Sonuç Bildirgesi: Uluslararası düzen kurallara bağlı sürmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...