30 Kasım 2018 11:03

Tutuklu milletvekili Leyla Güven’e destek eylemi yapılacak

HDP’li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu onlarca siyasetçi İstanbul, Ankara, Mersin Muş, Şırnak ve Mardin'de açlık grevi eylemi yapacak.

HDP'nin tutuklu Hakkari Milletvekili Leyla Güven | Fotoğraf: MA

Paylaş

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması için tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde başlatmış olduğu süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 23’üncü gününde sürüyor. HDP’li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu onlarca siyasetçi, 2, 3 ve 4 Aralık’ta İstanbul, Ankara ve Mersin’de, 7, 8 ve 9 Aralık’ta ise Muş, Şırnak ve Mardin’de 3’er günlük açlık grevi eylemi gerçekleştirecek.

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin, açlık grevleri eylemlerine ilişkin MA’ya değerlendirmelerde bulundu. Önümüzdeki günlerde 6 ilde yapılacak 3 günlük açlık grevi eylemine dikkat çeken Buluttekin, eylemleri giderek süreklileştireceklerini ve yayacaklarını belirtti.

Başlatılacak açlık grevi eylemlerine en fazla 20’şer kişilik gruplar halinde gireceklerini kaydeden Buluttekin, Güven’in talepleri karşılanmaması durumunda ise eylemlerin daha çoğaltılarak sürdürüleceğini ifade etti. HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç: Cübbelerinizi çıkartın aday olun

SONRAKİ HABER

Ekonomide sert daralmaya doğru: İthalat düştü, dış açık azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...