30 Kasım 2018 10:42

HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç: Cübbelerinizi çıkartın aday olun

Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakması gerektiğini belirten HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, yerel mahkemelerin politik tutum almasını eleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, HDP Genel Merkezi’nde yerel seçim çalışmalarına ve HDP’ye uygulanan yargı kararlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. AİHM kararlarını Türkçe’ye çevirdiklerini ve yerel mahkemelerin bir an önce Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakması gerektiğini belirten Oluç, mahkemelerin yerel seçimler öncesi siyasi karar vermemesi gerektiğini ifade etti.

Oluç, “Eğer yargı mensupları iktidar yanında siyaset yapmak istiyorsa, üstünüzden cübbelerinizi çıkartın ve karşımıza gelip aday olun” dedi. Oluç, yerel seçimlerde ise tüm Türkiye’de AKP-MHP İttifakını geriletecek yöntemler izleyeceklerini söyledi.

'YEREL MAHKEME POLİTİK TUTUM ALIYOR'

Türkiye’de Selahattin Demirtaş hakkında AİHM kararlarının uygulanmayarak hukukun ihlal edildiğini belirten Oluç, “Bir an evvel yerel mahkemenin bu kararı vermesini bekliyoruz. Derhal serbest bırakılsın önerisi bir bireysel önlem önerisidir. Bu konuda tazminat kararı ve genel sorunların giderilmesi kararı da Selahattin Demirtaş kararlarında vardır. Bekletilme kararını ise politik bir tutum olarak değerlendiriyoruz. Yerel seçimler öncesi yerel mahkemenin böylesi bir kararı seçimleri önlemeye yöneliktir. Selahattin Demirtaş kararının bir an evvel uygulanması gerek, yerel ve ulusal alanda bunu takip edeceğiz”dedi.

LEYLA GÜVEN 23 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in de 23 gündür açlık grevinde olduğunu ifade eden Oluç, “Koşulsuz dayanışmamız vardır. Önümüzdeki günlerde iki Batı üç de Kürt illerinde destek için açlık grevleri yapacağız. Leyla Güven Hakkari halkının kararı ile seçilmiştir ve açlık grevine rağmen meclis başkanından hiçbir ses çıkmıyor. Bu konuda gerekli adımları atması doğrultusunda çağrı yapıyoruz” diye konuştu.

'SEÇİMLERE DÖNÜK OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR’

Seçim çalışmasına yönelik HDP’lilere istikrarlı bir şekilde gözaltı ve tutuklamalar yapıldığını ifade eden Oluç, “Yargının yerel seçimlere dönük operasyonları devam etmektedir. Karşımızda sadece AKP MHP ittifakı yoktur, buna uygun hareket eden yargı mensupları vardır” dedi. Oluç, yargı mensuplarının iktidarın isteği doğrultusunda karar verdiğini kastederek, “Eğer siyaset yapmak istiyorsanız ve iktidarın yanında aday olmak istiyorsanız üstünüzden cübbelerinizi çıkartın ve karşımıza gelip aday olun. Siyasi nedenlerle bizim üyelerimizi tutuklamaktasınız. Buna son verin ve eşit, adil seçimlerin önünü açın” dedi.

HDP milletvekilleri hakkında fezlekelerin geldiğini de ifade eden Oluç, “Bu fezlekeleri düzenlemiş olanlar anayasaya aykırı davranıyor. Bizim siyasi faaliyetimizi adalet, özgürlük, barış mücadelemizi durduramayacaksınız. Halk da bunları izleyip görüyor. Sizin derdiniz adaleti sağlamak değil HDP’yi demokratik siyaset alanından tasfiye etmektir. Bu çaba boşunadır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeniden görülen Ergenekon davasında savcı ceza istedi

SONRAKİ HABER

Tutuklu milletvekili Leyla Güven’e destek eylemi yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...