30 Kasım 2018 10:52
Son Güncellenme Tarihi: 30 Kasım 2018 13:37

Yeniden görülen Ergenekon davasında savcı ceza istedi

Yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında Alparslan Arslan hakkında ağırlaştırılmış müebbet istedi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı, 'Ergenekon Silahlı Terör Örgütü'nün varlığının kanıtlanamadığını belirterek, 26 sanık hakkında ceza istedi. Sanıklardan Alparslan Arslan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Mahkeme, savunmaların hazırlanması için duruşmayı 27 Aralık'a ertelediğini açıkladı.

Mütalaada, Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yetkisizlikle gönderdiği Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine saldırı davasının 8 sanığıyla ilgili dosyanın da değerlendirildiği belirtilerek, 32 sanığa çeşitli oranlarda hapis cezası, 199 sanığa beraat, bir sanığa düşme, bir sanığa ayırma, bir sanığa suç duyurusu yapılması ve bir sanığa da herhangi bir karar verilmesine yer olmadığı kararı verilmesi talep edildi

26 sanığın, "ateşli silahlar kanununa muhalefet, kişisel verilen kaydedilmesi, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak, imzasız mektupla tehdit, devlet güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme ve resmi belgede sahtecilik" gibi suçlardan 6 ay ile 30 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep istendi.

'ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN VARLIĞI TESPİT EDİLEMEMİŞTİR'

Mütaalada "Ergenekon silahlı terör örgütünün varlığının, kesin ve inandırıcı delillerle kanıtlanamadığı, bu nedenle de varlığı kanıtlanamayan örgütün liderliği, üyeliği ve örgüt adına suç işlenmesinin de söz konusu edilemeyeceği anlaşılmıştır. Bu haliyle bu dava kapsamında kovuşturmaya konu edilen 'Ergenekon' adlı bir terör örgütünün varlığı ispat edilememiştir" denildi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, sanık ve avukatlarının mütalaaya karşı beyanlarını yazılı olarak almasının ardından davayla ilgili kararını 27 Aralık 2018 tarihli duruşmada açıklaması bekleniyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li vekilden Ağrı’ya cezaevi müjdesi

SONRAKİ HABER

HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç: Cübbelerinizi çıkartın aday olun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...