30 Kasım 2018 10:51

AKP’li vekilden Ağrı’ya cezaevi müjdesi

Ağrı’da yapılacak cezaevini 'müjdeli haber' olarak sunan AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’ye tepki: Halkın daha önemli ihtiyaçları var.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ağrı’da yapılacak cezaevini “müjdeli haber” olarak sunan AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’ye tepki gösteren HDP İl Eş Başkanı Yeliz Karaaslan, halkın daha önemli ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi geçtiğimiz günlerde kentte yapılacak cezaevi ile ilgili halka SMS gönderdi. Çelebi mesaj da şu ifadeleri kullandı: “Ağrı Merkez Yolluyazı Köyünde bulunan 1430 dönümlük arsaya, Cezaevi yapılmak üzere Adalet Bakanlığına bugün (02/11/2018) itibariyle tahsis gerçekleştirilmiştir. İlimize hayırlı olsun. Ekrem ÇELEBİ AK Parti Ağrı Milletvekili.” Çelebi’nin kentte yapılacak cezaevini “müjdeli haber” şeklinde halka SMS göndermesi tepkilere neden oldu.Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı İl Eş Başkanı Yeliz Karaaslan, Türkiye’de işsizlik ve yoksulluk sıralamasında en sonlarda bulunan kentin kendine özgü başka sorunları varken cezaevi yapımını “müjde” olarak yansıtmasının ahlaki olmadığı görüşünde.

‘HALKIN DAHA ÖNEMLİ İHTİYAÇLARI VAR’

Kentin kendine özgü sorunları varken AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin kamuoyuna SMS yoluyla “müjde” olarak verdiği cezaevi ve adalet sarayı kompleksi haberini hatırlatan Karaaslan, bu durumu manidar bulduklarını ifade etti. Cezaevi yapımının korkutma ve baskı altına alma yöntemi olduğunu belirten Karaaslan, şöyle devam etti: “Bu müjdeleri, bizlere karşı yapılmak istenen ve uygulamaya konulmak istenilen bir politikadır. Cezaevi bir müjde olamaz. Bir okul değil, bir fabrika değil veya insanlarımızın ihtiyacını karşılayacak bir olanak değil. Bu; ‘Bana karşı gelen herkesi cezaevine atarım’ mesajıdır ve açık bir tehdittir. İnsanlarımızın çoğu, büyük umutlarla işsizlik sorununa veya Ağrı Devlet Hastanesindeki sorunlara bir çözüm beklerken böylesi bir müjdenin sanki çok faydalıymış gibi verilmesi tuhaf bir durumdur. İnsanlarımızın çoğu Ağrı Devlet Hastanesindeki eksiklikler ve yetersizliklerden dolayı Erzurum’a sevk ediliyor. İnsanlarımızın çoğu Erzurum yolunda yaşamlarını yitiriyor. Halkın cezaevinden veya adalet sarayından daha önemli ve hayati ihtiyaçları var.”

‘TEK İCRAATLARI CEZAEVİ YAPMAK’

AĞRI ili için “2018 yatırım yılı olacak” diyen Ağrı Valisi ve Ağrı Belediyesine atanan kayyıma da değinen Karaaslan, “Kayyım ve AKP’liler, Ağrı’ya kendilerince bir şeyler yaptıklarını sanıyorlar; ama aslında hiçbir şey yapmamışlardır. Ağrı’nın durumu ortada. Gece hava kirliliğinden dolayı dışarıya çıkamaz haldeyiz. Sözde bir doğal gaz projeleri vardı; ama o proje de ellerinde patladı. Halka dair ne vaatlerde bulundularsa hiçbiri yerine getirilmedi. Yerel seçimler yaklaşıyor diye artık göstermelik bir iki şey yapmaya başladılar. Ama nafile. Halkımız da görüyor bu durumu ve samimi olmadıklarını biliyorlar. Bunların tek icraatları var. O da cezaevi yapmak. İnsanları daha özgürleştirmek yerine hapse atmanın planını yapıyorlar” ifadelerini kullandı. (Ağrı/MA)

ÖNCEKİ HABER

‘Kırıklar’da taş ocağı istemiyoruz’

SONRAKİ HABER

Yeniden görülen Ergenekon davasında savcı ceza istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...