30 Kasım 2018 10:42

Yıldırım düşen minare tehlike saçıyor

Antep'te yıldırım düşerek bir kısmı yıkılan caminin minaresi tehlike saçıyor. Köylüler ise, minarenin bir an önce onarılmasını istiyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Deniz KAR
Antep

Antep'in Geneyik Mahallesi’nde bir ay önce yıldırım düşerek bir kısmı yıkılan caminin minaresi tadilat edilmediği için tehlike saçıyor. Köylüler yetkililerle görüşmesine rağmen sadece emniyet şeridi çekildi. “Bu şerit kimi koruyabilir?​” diye soran köylüler, minarenin bir an önce onarılmasını istiyor.

Antep’in Geneyik Mahallesi’nde bir ayı aşkın süre önce şiddetli yağış ve gök gürültüsü sonucu düşen yıldırım köydeki caminin minaresini yıkmış ve cami civarında hasar meydana getirmişti. Caminin bitişiğinde ikamet eden ve yıldırım düştükten sonra evi de hasar gören Zekeriya Akpınar, “Cami 50 yıllık ama yıldırım savar yok, daha önce de kimsenin aklına gelmedi. Evin çatısı gitti, arabanın ön camı, üst kaportası kırıldı. Civar evlerdeki buzdolapları, internet modemleri, bazı evlerin elektrik tesisatları komple bozuldu” dedi.

SADECE EMNİYET ŞERİDİ ÇEKİLDİ

Olay sonrası pek çok kurumdan yardım istediklerini fakat olumlu bir cevap alamadıklarını dile getiren Akpınar, “İtfaiye çalışanları geldi, ‘Bizim işimiz değil’ deyip gittiler, AFAD ile irtibata geçtik, İHA, DHA, AA gibi medya kuruluşları da geldi fakat değişen bir şey olmadı dedi. Olaydan 15 gün sonra kaymakamlığa gittiklerini orada “Bu işlerle müftülük ilgileniyor” yanıtını aldıklarını, müftülük müdürüne çıkıldığında ise müdürün “Düşmeye devam eden taşların fotoğrafını çekip getirin” dediğini söyleyen Akpınar Camii imamının fotoğrafları götürdüğünü aktardı. Fotoğrafların ardından belediye ekiplerinin olay yerine emniyet şeridi çektiğini belirten Akpınar, çocukların oynarken yırttığı emniyet şeridini göstererek, “bu şerit ne işe yarayacak kimi koruyacak” diyerek sitem etti.

MİNAREDEN TAŞ DÜŞÜYOR

Caminin bulunduğu caddenin köyün en işlek caddesi olduğunu dile getiren Akpınar, caddeden bir araç geçtiğinde sarsıntı meydana getirdiğini sallanan taşların düşme ihtimalinin bulunduğunu söyleyerek, “İlgilenen kimse yok, minarenin şerefe bölümünün üst kısmı eğilmiş durumda, tehlike altında yaşıyoruz. Minareye güvercin konuyor, tekrar havalandığında konduğu taş aşağı düşüyor, ya minare onarılsın ya da tehlike yaratacak taşlar kaldırılsın” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

TÜVTÜRK işçilerinin eylemi 12. gününde

SONRAKİ HABER

‘Kırıklar’da taş ocağı istemiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...