30 Kasım 2018 09:51

Avcılar'da kriz forumu: Ortak mücadele fabrika önlerine taşınmalı

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde işçi ve emekçilerin katılımıyla 'Krize karşı emeğin buluşması' forumu düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ile çok sayıda siyasi parti ve derneğin içerisinde yer aldığı 70’ten fazla kurum dün Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen “Krize karşı emeğin buluşması” etkinliğinde buluştu. Forum şeklinde gerçekleşen etkinliğe kurum temsilcileri, işçi ve emekçiler krize karşı yapılacak eylem ve etkinliklere ilişkin önerilerde bulundu. Yapılan konuşmalarda mücadelenin sanayi havzalarına, fabrika önlerine taşınması gerektiğine vurgu yapıldı.

Sinevizyon gösterimiylebaşlayan forumda açılış konuşmasını TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Osman Öztürk yaptı. Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizini, siyasi krizle bağlantılı olarak yaşamaya başladığımızı belriten Öztürk, iktidarın ekonomik krizi reddetmesinin bir anlamının olmadığını çünkü hepimizin çarşıya-pazara çıktığımızda, elektrik-su-doğalgaz faturalarımızla ve işsizlikle ekonomik krizi yaşadığımızı ifade etti. Krizin faturasının işçi ve emekçilere çıkarılmaya çalışıldığını söyleyen Öztürk, krizin sorumlusunun sermaye ve 16 yıldır ülkeyi yöneten AKP olduğuna dikkat çekti.

KRİZİ EN ÇOK BİZ İŞÇİLER HİSSEDİYORUZ

Forumda söz alan işçiler, krizi en fazla kendilerinin hissettiğini ve bunu her gün birebir yaşadıklarını söylediler. Çeşitli partilere oy veren insanların şu süreçte oy verdiği partileri eleştirmeye ve sorgulamaya başladığından dikkat çeken bir işçi, “Ulaşmamız gereken kesim belli. Nerede çalışıyorsak öncelikle oradaki insanlara ulaşmamız gerekiyor. İşçi sınıfına ulaşmak gerçekten zor değil. Biz çok uzaklarda yaşamıyoruz" diye konuştu.

Forumun sonunda söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise şunları söyledi:

“Bu kriz, 16 yıldır ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisinin krizidir. Bu kriz yıllardır ülkeyi yöneten sermaye iktidarlarının krizidir. Bu krizin faturasını bizlere ödetmek isteyenlere karşı bu yürüyüş son derece önemlidir, anlamlıdır ve tarihsel bir görevdir hepimiz açısından.”

MÜCADELENİN SANAYİ HAVZALARINA TAŞINMALI

Forumda yapılan konuşmalarda şu öneriler öne çıktı:

■ Krize karşı başlatılan bu ortak mücadelenin, sanayi havzalarına, fabrika önlerine taşınması

■ Asgari ücrete ilişkin mücadele programının oluşturulması

■ Gerek İstanbul üçüncü bölge, gerekse İstanbul genelindeki işçi direnişlerine destek verilmesi ve bu direnişlerin birleştirilmesi

■ Tüm kesimleri bu mücadele katmak için yerel çalışmaları güçlendirmek, mücadeleyi kapı komşumuza kadar derinleştirmek, imza kampanyalarını etkili biçimde sürdürmek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de hastanede asit şişesi kırıldı, panik yaşandı

SONRAKİ HABER

Babalarının çite bağladığı 2 çocuk kurtarıldı, baba gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...