30 Kasım 2018 09:37

3 kardeşten biri viyadük inşaatında hayatını kaybetti

Viyadük inşaatında kardeşini kaybeden Mustafa Canpolat: Orada biri hata yaptı ama kim bilmiyorum.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Kuzey Marmara Otoyolu'nda yapımı devam eden 7 nolu viyadüğe beton döküldüğü sırada beton bloğun ters dönerek üzerindeki işçilerle birlikte yaklaşık 30 metreden düşmesi sonucu yaşamını yitiren Mehmet Sıddık Canpolat'ın kardeşi Mustafa Canpolat, viyadükte yaşananları anlattı. Mustafa Canpolat kardeşiyle arasında 1-2 metre mesafe olduğunu ve olay anında bir çatırtı duyduğunu, arkasına döndüğünde ise ağabeyinin düştüğünü söyledi.

3 KARDEŞ VİYADÜK İNŞAATINDA ÇALIŞIYORDU

Viyadük inşaatında 2 kardeşi ile birlikte çalışan, viyadüğün çöktüğü sırada demirlere tutunan Mustafa Canpolat, “Çalışıyordum. Sıddık yanımdaydı, Öztürk abi onun yanındaydı. Aramızda 1 - 2 metre mesafe vardı. Ağabeyimden malzeme istedim. Arkamı döndüm bir çatırtı geldi. Bir döndüm ki ağabeyim yok. Demire tutundum, dönene kadar yanımdaki arkadaşım gitti. Baktım kardeşim Ali'ye bağırdım, 'Sıddık nerede?' dedim. Bana 'Sıddık düştü' dedi" diyerek yaşadıklarını anlattı.

'ORADA BİRİ HATA YAPTI AMA KİM BİLMİYORUM'

İşçi Mustafa Canpolat, “Ne olduğunu hiç bilmiyorum. Bir hata var ve bir hata oluşmuş. Orada kalıp var, çalışma var. Ben kimi suçlayayım, kime ne diyeyim. Orada biri hata yaptı ama kim bilmiyorum. İş güvenliği var, şantiye şefi var, patron var, kalıpçısı var. Beton bloğun kaç ton olduğunu bilmiyorum ama çok kalındı” dedi. (Kocaeli/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İtalya'da işsizlik artmaya devam ediyor

SONRAKİ HABER

Kayseri'de hastanede asit şişesi kırıldı, panik yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...