21 Eylül 2012 13:00

CHP, dönüşüme ikna edemedi

CHP, İzmir Cennetçeşme’de kentsel dönüşümle ilgili halk toplantısı düzenledi. Beyaz Cami önünde yapılan toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Gökhan Günaydın, İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP’li Karabağlar Belediye Başkanı Sıktı Kürüm katıldı. Evine kar

CHP, dönüşüme ikna edemedi
Paylaş

Mahalle muhtarı Dağıstan Okulmuş, yerinde dönüşüm istediklerini TOKİ’ye karşı olduklarını belirtti. Okulmuş, “Bizi düşündüren konu 345 tapusuz evin ne olacağıdır. Yıllarca aynı çamuru çiğnedik, aynı kaptan yemek yedik. Onlar bizim annemiz, babamız, kardeşimiz. Büyükşehrin bizi mağdur etmeyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın kentsel dönüşüm uygulamalarında farklılıklar olduğunu belirterek, kendilerinin toplumcu kentsel dönüşüm uygulaması yapacaklarını ve dönüşümlerde mahalle halkının birinci derecede söz sahibi olacağını savundu. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün konuşması sırasında ise bir mahalleli, “Buraya imar verin kendimiz yapalım” talebini dile getirirken, bir başka mahalleli de “Kimseyi yerinden yurdundan etmeyin” diye seslendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “Binaların çıplak maliyeti üzerinden daire verilecek. Kimisinin evi 2, kimisinin 2, kimisinin yarım daire alacak. Üç kat kaçak yapının bedeli moloz bedeli olacak. İşinize geliyorsa olacak, işinize gelmiyorsa olmayacak” dedi.  (İzmir/EVRENSEL)


KOCAOĞLU: YAPTIĞIM HATANIN BEDELiNi ÖDEDİM

Toplantıya Uzundere TOKİ halkı da katılarak sıkıntılarını ifade etti. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uzundere halkının taleplerine de değindi. Kocaoğlu, Kadifekale’de yerinde dönüşüm imkânı olmadığı için TOKİ ile ortak projeye girdiklerini belirten Kocaoğlu, “TOKİ ile anlaşma yaparak yaptığım hatanın bedelini ödedim. Söz verdikleri 1850 konutu vermediler. Proje yarım kalmasın diye 75 milyon liraya o konutları aldık” dedi.  Sosyal tesislerin arsa tapularının ellerine yeni geçtiğini söyleyen Kocaoğlu, 5-6 ay içinde tesisleri yapıp bitireceklerini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Polis 7 yaşındaki çocuğu gözünden vurdu

SONRAKİ HABER

Aram Kitabevi'ne baskın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...