30 Kasım 2018 07:33

'Savaşa hayır demek, barış istemek suç olamaz'

EMEP yöneticisine 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama ve terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla dava açıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
KOCAELİ

Emek Partisi (EMEP) Körfez İlçe Başkanı Atilla Şahin halkında, Antalya'da yaşadığı dönemde Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) gizli isimli bir şahıs tarafından gönderilen ihbar dilekçesiyle soruşturma başlatıldı. Antalya'da başlayan soruşturma, Şahin'in Körfez'e taşınmasıyla burada devam etti. Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ise hazırladığı fezlekeyi soruşturmayı yapmaya ve muktezaya bağlamaya yetkili olan Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Kocaeli Kaçakçılık Şuçları Soruşturma Bürosunun 2018/7966 sayılı iddianamesi ile açılan davanın ilk duruşması Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesinde 21 Mart 2019 günü görülecek. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Atilla Şahin, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Paylaşımların arasında CNN Türk'ten de gönderiler var, onlar hakkında soruşturma açılmış mı?" dedi.

'BUNLARIN SUÇ OLDUĞUNU KABUL ETMİYORUM'

2016 yılında yaptığı paylaşımların kimliği gizli bir kişi tarafından BİMER'e şikayet edildiğini belirten Şahin, "O dönem ülkede ve bölgede yoğun savaş tamtamları çalıyordu. Partimiz de 'Katliama dur de, barış için birleş' şiarıyla bir kampanya başlatmıştı. Ona dair yaptığım paylaşımlar dahi suç diye önüme konuldu. CNN Türk, Radikal ve Evrensel Gazetelerinden de haberler paylaştım, yorum dahi yapmadan hem de. Onlar da şikayet edilmiş. Ben bunların suç olduğunu kabul etmiyorum. Savaşa hayır demek, barış istemek suç olamaz" dedi.

Bazı gönderileri de ifade özgürlüğü kapsamında paylaştığını söyleyen Şahin, "Kendi kişisel görüşlerimi yansıtan paylaşımlarda da bulundum tabi. Bunları da ifade özgürlüğü kapsamında kabul ediyorum ve suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeşilırmak'tan ölü balık topluyorlar

SONRAKİ HABER

Yurt ve pansiyonlarda etkin denetim önergesi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...