21 Eylül 2012 12:56

Polis 7 yaşındaki çocuğu gözünden vurdu

Adana’da polisin sıktığı plastik merminin gözüne isabet etmesiyle yaralanan 7 yaşındaki U.E.’nin annesi Zübeyde E. oğlunun rüyasında hep polisleri gördüğünü, korkuyla uyandığını belirterek, “Kürt olduğumuz için bunu yapıyorlar. Yeter artık” dedi.Seyhan’da Abdullah Öcalan’a uygulanan

Polis 7 yaşındaki çocuğu gözünden vurdu
Paylaş

Seyhan’da Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto eden gençlere polis, gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etmişti. Polisin sıktığı plastik mermilerden biri 7 yaşındaki U.E.’nin gözüne isabet etti. Ameliyat edilen U.E. gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya.  

‘ABİ BEN KÜÇÜĞÜM, BANA SIKMAYIN’

U.E. o gün yaşadıklarını “Ben oynuyordum. Polis geldi, kafama kurşun sıktı. Gözüme değdi. Gözüm, yüzüm, elbiselerim kan içinde kaldı. Ben ağladım. Abiler beni kucaklarına alıp, doktora götürdüler. Gözüm çok ağrıyor. Polislere ‘Abi ben küçüğüm, bana sıkmayın’ dedim” sözleriyle anlattı.

‘KÜRDÜZ DİYE...’

Oğlunu kanlar içinde görünce çok büyük acı yaşadığını söyleyen anne Zübeyde E. ise polislerin neredeyse her gece mahalledeki çocuklara biber gazı sıktığını, belirterek, “Her sokağın başını tutuyorlar. Çocuklara baskı yapıyorlar. Hele bunları yapmasınlar, bakalım çocuklar bir şey yapacak mı? Mahalledeki herkes gazdan hastalanmış. Biz Kürt olduğumuz için bunu yapıyorlar” dedi.

‘RÜYASINDA POLİSLERİ GÖRÜYOR’

Polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Zübeyde E. “Başbakan Erdoğan, çocuklarını Amerika’da okutuyor. Bizim çocuklarımıza da bunu reva görüyor. Çocuğum rüyasında polisleri görüyor. Korkudan sıçrayarak uyanıyor. Erdoğan’ın hiç vicdanı sızlamıyor mu?​” dedi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ölenlerin ailelerinden başka kimse cezalandırılmadı

SONRAKİ HABER

CHP, dönüşüme ikna edemedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...