30 Kasım 2018 03:38

Yalova'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Merkezüssü Yalova Çınarcık olan 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Marmara Bölgesi'nin birçok yerinde hissedildi.

Ekran Görüntüsü: Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Araştırma Enstitüsü

Paylaş

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Yalova merkez ve ilçeleri ile Bursa, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin birçok yerinde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), verilerine göre Yalova'nın Çınarcık ilçesinde saat 05.36'da Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 14 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, Yalova merkez ve ilçeleri ile Bursa, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin birçok yerinde hissedildi. Depremin ardından, 1,5 ile 2,9 arasında 5 artçı sarsıntı daha hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise, depremin büyüklüğünü 4.0, derinliğini ise 7 kilometre olarak kaydetti.

Deprem nedeniyle can kaybı yaşanmazken, herhangi bir hasar bilgisi de bulunmuyor.

'DEPREM YÖNETMELİKLERİ VAR AMA DOĞRU KONTROL EDİLMİYOR'

Öğretim Üyesi Doktor Gökhan Tunç, “Bu depremin beklenen büyük İstanbul depremi ile bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

DHA'ya konuşan, Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Öğr. Üyesi Dr. Gökhan Tunç, “Bu iki depremin bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Fay hatlarını incelediğimizde bu Çınarcık fay hattına yakın bir yerde oluştu ve Kuzey Anadolu fay hattından biraz daha uzakta kaldı” diye konuştu.

Öğr. Üyesi Dr. Tunç, “Bizim ülkemizde depremler daha yüzeye yakın olduğu için etkileri biraz daha fazla oluyor. İnsanlar endişe etmekte haklı. Ülkemizde yönetmelikler var fakat yapı ve kontrol sistemi sağlıklı işlemiyor. Binaların ömrünün 50 yıl olduğu kabul edilerek ona göre tasarım yapılır. Bu durum 50 yılı dolduran binalar yıkılmalı anlamına gelmiyor ama bunların incelenmesi ve ihtiyaca göre güçlendirilme çalışmalarının yapılması lazım” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, Sarpsborg karşısında 2-0 geriden gelip 2-3 kazandı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da sağanak yağış ve fırtına etkili oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...