22 Eylül 2012 06:23

Dert dinlemeye geldi, kendi konuştu

TÜMTİS Sendikasının örgütlenme çalışmalarını sürdürdüğü DHL’de, firma yöneticileri de atağa geçti. Kötü çalışma koşullarının, uzun ve zorunlu mesailerin uygulandığı, işçilerin zam ve sosyal hak taleplerine kulak tıkandığı firmada işçilerin sendikalaşması üzerine DHL yöne

Dert dinlemeye geldi, kendi konuştu
Paylaş

TÜMTİS Sendikasının örgütlenme çalışmalarını sürdürdüğü DHL’de, firma yöneticileri de atağa geçti. Kötü çalışma koşullarının, uzun ve zorunlu mesailerin uygulandığı, işçilerin zam ve sosyal hak taleplerine kulak tıkandığı firmada işçilerin sendikalaşması üzerine DHL yöneticileri işçileri dinlemeye karar verdi. Her hafta rutin olarak yapılacak olan toplantıların ilki geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. İşçilerin sorunlarını dinlemek üzere yapılan toplantıda sadece bir işçi söz alabildi. O da yöneticilerin duymak istemediği bir sorunu dile getirince yanıt alamadan oturdu.

ZAM VE ÇALIŞMA SÜRESİNİ KONUŞMAK YOK

DHL’nin Esenyurt deposundaki bütün işçilerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı 40 dakika sürdü. Toplantının başında işveren temsilcilerinin, “Sorunlarınızı dinleyeceğiz ancak zam ve çalışma süreleri konusunda konuşmayalım. Başka sorunlarınızı anlatın” demeleri işçiler içinde şaşkınlık yarattı. DHL işçilerinin sorunlarının başında gelen düşük ücret ve uzun çalışma süreleri hakkında konuşulmasını istemeyen işveren temsilcileri, toplamda 40 dakika süren toplantının 30 dakikasında kendileri konuştu. Sözü daha sonra işçilere veren işveren temsilcileri, soru zam konusunda olunca cevap vermek yerine firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılardan bahsetmeye başladı. İlk toplantının bu şekilde sonuçlanmasının ardından işçiler, işverenin olumlu adımının arkasında bir şey olmadığını gördüklerini ifade etti.  İşçiler, insanca çalışma ortamı ve insanca yaşayabilecekleri bir ücret için sendikalı olmaktan başka bir seçenekleri olmadığını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilirkişi maden cinayetinde ölenleri kusurlu buldu!

SONRAKİ HABER

Tazminatları almadan gitmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa