29 Kasım 2018 14:05

Kadın istihdamı için Meclis araştırması talebi

HDP Milletvekili Pero Dundar, kadın istihdamındaki sorunların önlenmesi amacıyla Meclis araştırması istedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

HDP Mardin Milletvekili Pero Dundar, kadın istihdamına ilişkin Meclis araştırması istedi.

Türkiye’de çalışma yaşamındaki dört kadından birinin iş gücüne katılmadığına dikkat çekten Dundar, “Kadınların iş gücüne katılımı ve istihdamının önündeki engellerin kaldırılması, kadın işsizliği ve kadınların kayıt dışı istihdamı ile mücadele edilmesi, kadınların güvenceli istihdamını ve insanca koşullar içinde çalışmasını sağlayacak politikaların uygulanması; kadın ve erkek istihdamında ücret eşitsizliğinin ortadan kaldırılması ve ücretlerin insanca yaşayacak bir seviyeye çekilmesi, kadınların sendikalaşmasının önündeki her türlü engelin kaldırılması, amacıyla Meclis araştırma komisyonun kurulması aciliyet taşımaktadır” dedi.

Kadın istihdamına ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması talebiyle soru önergesi de veren Dundar, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin raporlarına göre 2018’in ilk 10 ayında en az 92 kadın işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Dundar şu sorulara yanıt istedi:

"■ Kadınlar neden daha az istihdam edilmektedir?

■ Kadın ve erkek arasındaki ücret eşitsizliğinin giderilmesi için bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?

■ Kadın istihdamının arttırılması için iş gücü piyasalarındaki cinsiyetçi uygulamaların giderilmesine yönelik çalışmalarınız nelerdir?

■ 92 kadının yaşamını yitirdiği, iş kazalarının ve cinayetlerinin kaçı ile ilgili soruşturma açılmıştır?" (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boko Haram saldırısında 39 asker öldü

SONRAKİ HABER

Beylikdüzü halkı ‘yeşil alan’ın satılacağı iddiasını protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa