29 Kasım 2018 14:01

Türkiyeli sendikacılar Almanya’daki sendikacılarla görüştü 

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonunun (DİDF) davetiyle Almanya’ya giden Türkiyeli sendikacılar bir dizi etkinliğe katıldı. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ali ÇARMAN
Stuttgart

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonunun (DİDF) davetiyle Almanya’ya giden Türkiyeli sendikacılar bir dizi etkinliğe katıldı, Almanyalı sendikacılarla bir araya geldi. Sermaye sınıfının dünyanın her yanında kazanılmış haklara yönelik saldırılarının sürdüğüne dikkat çeken sendikacılar, dayanışmanın önemine dikkat çekti. 

Türkiye’den Almanya’ya giden Satı Burubcu (KESK/Tüm Bel-Sen), İsmail Sağdıç (KESK/Eğitim Sen), Makum Alagöz (Türk-İş/DERİTEKS) ve Sedat Sadak’tan (DİSK/ Birleşik Metal-İş) oluşan heyet ile Alman sendikacılar, Sindelfingen’de bulunan Mercedes fabrikasını ziyaret ettiler. Mercedes İşyeri İşçi Temsilcisi Oktay Güler’in karşıladığı heyet, daha sonra ver.di (Birleşik Kamu Hizmetleri Sendikası) Baden Württemberg Eyaleti Kongresine katıldı. Kongrede Tüm Bel-Sen MYK Üyesi Satı Buruncu, kazanımlar elde etmek için uluslararası dayanışmanın önemine dikkat çekti. 

Stuttgart şehir merkezinde bulunan Alman Sendikalar Birliği binasında ise akşam ise bir toplantı gerçekleştirildi. İşçi ve sendika temsilcilerinin katıldığı toplantı iki dilde (Almanca/Türkçe) yapıldı. Alman sendikacılar Türkiye’deki hak ihlallerine dikkat çekerek, bu koşullarda sendikal mücadele verilmesini saygıyla izlediklerini dile getirdi. Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri İsmail Sağdıç, baskılara rağmen umutlu olunması için de çok neden olduğunu söyleyerek süren direnişlere ve mücadelelere dikkat çekti. Uluslararası alanda sermayenin saldırılarını hatırlatan Sedat Sadak, kapitalist sömürüye karşı işçilerin mücadelesinin ortak olması gerektiğini vurguladı. DERİTEKS Yönetim Kurulu Üyesi Makum Alagöz de “Ülkemizde irili ufaklı 7200 Alman işletmesi var. Ve buralarda çalışan arkadaşlarımızın aldığı ücret 300 avroyu geçmiyor. Hugo Boss, Bosch, Mercedes... Daha ucuz işgücü ülkesi olduğu için Türkiye’deler. Yani sermaye sınıfı kendi çıkarlarını düşünmekte. Bizler de kendi sınıfımız işçilerin menfaatini düşünerek kalıcı ilişkiler kurmak istiyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İBB’nin arsa satışına Nuhoğlu’dan tepki: İstanbul’un geleceği satışta

SONRAKİ HABER

Boko Haram saldırısında 39 asker öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...