Bodrum'u yağmur ve dolu vurdu, su taşkınları yaşandı

Bodrum’da şiddetli yağmur, hayatı felç etti. Belediye Başkanı: Bodrum şu anda tarihi bir felaket yaşıyor.

29 Kasım 2018 13:05
Son Güncellenme Tarihi: 29 Kasım 2018 13:39
Paylaş

Bodrum’da, denizde oluşan hortumun ardından başlayan ve zaman zaman yerini doluya bırakan şiddetli yağmur, hayatı felç etti. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, ev ve işyerlerinde su baskınları yaşandı.

ÖNCE HORTUM VURDU

Bodrum ile Yunanistan'ın İstanköy Adası arasındaki bölgede, saat 14.00 sıralarında denizde hortum oluştu. Bodrum'a doğru ilerleyen hortum, yaklaşık 15 dakika sürdü. Ardından gök gürültülü yağmur başladı.

SU BASKINLARI YAŞANDI 

Yağmur, zaman zaman yerini doluya bıraktı. Yağış nedeniyle, ilçe merkezindeki Dere Sokak, Gümbet Kavşağı, Bodrum Çevreyolu, Bitez, Ortakent  ve Konacık Mahallesi'ndeki dere yatağına yakın kesimlerde su baskınları yaşandı. Bodrum katlardaki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. 

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden Gümbet Kavşağı istikametindeki yaklaşık 10 otomobil su birikintisi içinde kaldı. Otomobillerinden çıkan vatandaşlar, sel suları nedeniyle zor anlar yaşadı.

ARAÇLAR SEL SULARIYLA SÜRÜKLENDİ

Bodrum'da sağanak etkili olurken, özellikle yüksek kesimlerden gelen sel suları, çevrede hasara yol açtı. Derinliği 50- 150 santimetreyi bulan sel suları nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Gümbet kavşağı ve Konacık'taki alışveriş merkezinin otoparkı ile önünden geçen çevre yolundaki onlarca araç, sel suları nedeniyle sürüklendi. Araçlarında sürüklenen ve mahsur kalanlar; itfaiye, Muğla 911 arama- kurtarma ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum ekipleri tarafından kurtarıldı. Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu ve Ortaokulu'nda mahsur kalan öğrenciler de velileri ile kurtarma ekipleri tarafından okuldan çıkarıldı.

Kaymakam Bekir Yılmaz, yağışların etkisini sürdürdüğünü, birçok yerde sel olduğunu söyledi.

Ekiplerle alanda yoğun çaba gösterdiklerini belirten Yılmaz, "Şu an edindiğimiz ilk bilgilere göre herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok. Ana yolun bir kısmı ulaşıma kapandı. Şu anda AFAD, Büyükşehir ve Bodrum Belediye ekipleriyle çalışma yürütüyoruz. Yağış rakamları çok büyük değil ama bu sefer çok etkili oldu." dedi.

'BODRUM'DA ŞU ANDA TARİHİ BİR FELAKET YAŞIYOR'

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise ilçenin güney kesiminde bir afet yaşandığını kaydetti. Yağışlar nedeniyle önceden anons sistemiyle vatandaşları uyarıp tedbirleri aldıklarını vurgulayan Kocadon, şöyle konuştu:

"Çok enteresan bir durum. Muson yağmuru tufanı gibiydi. Biz daha önce anons ettik, tedbirlerimizi aldık ama yağışların bu kadar kuvvetli olacağını beklemiyorduk. Bu nedenle şu an bütün ekiplerimizi seferber ettik. Çok sayıda su baskını var. Özellikle Konacık, Ovacık Kavşağı, Gümbet, Bodrummerkez, buralarda büyük felaket yaşanıyor. Bodrumun diğer kesimlerinde şu an için herhangi bir şikayet yok. Ama diğer saydığım yerler çok kötü. Bodrum'da şu anda tarihi bir felaket yaşıyor." (AA)


İSTANBUL'DA ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATINDA ÇALIŞAN İŞÇİLERİN BARAKASINI SU BASTI

İstanbul'daki bir şehir hastanesi inşaatında çalışan işçilerin kaldıkları barakayı su bastı. Yaşadıkları mağduriyeti cep telefonları ile kaydeden işçiler, duruma tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Trabzon'da belediye otobüsüyle TIR çarpıştı: 9 yaralı

SONRAKİ HABER

CHP’nin kağıt krizine karşı önlem paketi, AKP oylarıyla reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...