21 Eylül 2012 11:28

Kadirli’de 4+4+4 paneli

EĞİTİM SEN Kadirli ilçe temsilciliği 4+4+4 eğitim modeli ile ilgili eğitimcilerin, öğrencilerin, velilerin ve vatandaşların katıldığı bir panel yaptı. Açılış konuşmasını Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya yaptı.Kaya’nın ardından söz alan Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Erkan Aydoğanoğlu, ‘Yalanlar ve ger

Kadirli’de 4+4+4 paneli
Paylaş

Kaya’nın ardından söz alan Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Erkan Aydoğanoğlu, ‘Yalanlar ve gerçekler’ başlıklı sunum yaptı.

PARAN KADAR EĞİTİM

Meslek liselerinin sayısı artacağını ve meslek liselerinin özel sektöre devredileceğini vurgulayan Aydoğanoğlu, “Devlet özel sektöre teşvik verecek, stajyer öğrenci denilerek 3 kuruşa çalıştırılacak. Sınavları zenginler geçer, yoksullar geçemez. Paran kadar eğitim verilecek. Yoksul çocuklar da fabrikalara ve atölyelere gidecekler” dedi.  Başbakanın dershaneleri kaldıracağız diyerek gündemi değiştirdiğini dile getiren Aydoğanoğlu, 4+4+4 ile asıl hedefin sorgulamayan bir nesil yetiştirmek olduğunu belirtti.

‘BİZ PEDAGOJİK DAVRANIYORUZ’

Diğer panelist Taylan Özgür Cihangir ise çocukların 60 ve 66 aylık ilkokula başlamalarının doğru olmadığına dikkat çekti. ‘5 yaş çocuğu bencildir. Kuralları bilmez. Ben merkezcidir’ diyen Cihangir, sınıf öğretmenlerinin kısa süreli kurslarla okul öncesi öğretmeni olmasının büyük bir yanlış olduğuna dikkat çekti. Doğu Avrupa ülkelerinde okul öncesi çocuklara 2 yıl eğitim verildiğini aktaran Cihangir, “Bunu sosyal denetmenler evlere giderek denetler. Süt, yoğurt, gıda var mı? bakar. 9 yaşındaki çocuk meslek seçecek. Mesleğe yönlendirme 9 yaşında uygun değildir. Bize ideolojik davranıyorsunuz diyorlar. Biz ideolojik davranmıyoruz, biz pedagojik davranıyoruz” dedi.

FİŞLEME YAPIYORLAR

İzleyicilerden İbrahim Döğüşçü ise “4+4+4 bir araçtır. Köy Enstitüleri politik çıkar için kapatıldı. Din dersini seçmeyenler dilekçe versin diyorlar ve fişliyorlar” diye konuştu.

Emekli Öğretmen Erol Kurt da “Bundan önceki eğitim modeli olan 8 yıllık kesintisiz eğitim, toplumun yüzde 85’i tarafından onaylanmıştı. Ciddi eleştiri yoktu. 4+4+4’le ilgili bir alan araştırması var mı? Cemaat Bu sistemin neresinde?​” dedi. Lise öğrencisi bir genç ise bu konularla ilgili okullarda bilgi verilmediğini söyleyerek, ‘Öğretmenlere Ne yapacağız dediğimizde, siyasete girmeyin, diyorlar. Tedirginlik içindeyiz’ dedi. (Kadirli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karakolda intihar iddiası

SONRAKİ HABER

Bilirkişi maden cinayetinde ölenleri kusurlu buldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...