29 Kasım 2018 11:22

Antalya Barosu, Elçi afişini panodan indirdi

Antalya Barosu, Diyarbakır'da öldürülen Tahir Elçi’nin fotoğrafını ve eşinin ona yazdığı şiirin bulunduğu afişi panolarından indirdi.

Antalya Barosu tarafından panodan indirilen afiş

Paylaş

 

Diyarbakır Barosunun Eski Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin üçüncü yılı dolayısıyla Antalya Barosunun girişine ve kafeteryasına üye avukatlar tarafından asılan Elçi’nin fotoğrafının yer aldığı afiş, gerekçe gösterilmeden panodan indirildi.

KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Antalya Şube Başkanı Deniz Yıldırım, astıkları afişin birkaç saat sonra indirildiğini belirterek, bu yaklaşıma tepki gösterdi. MA’ya konuşan Avukat Yıldırım, afişin yeniden yerine asılması için baro yönetimine başvuruda bulunduklarını belirterek, talebin 4 oya karşılık 6 oyla reddedildiğini söyledi.

‘BU VAHİM KARARI UNUTMAYACAĞIZ’

Yıldırım, yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

“Antalya Barosu Yönetim Kurulu, ne bir basın açıklaması ne de bir anma etkinliği gerçekleştirmeksizin bugünü sessiz sedasız geçirmeyi kendine uygun görmüştür. Yetmezmiş gibi afişinin asılmasına dahi izin vermemiştir. Henüz bir gerekçe gösterilmemiş; gerekçeli kararın iki hafta içerisinde yazılacağı söylenmiştir. Değil iki hafta oturup yüzyıl düşünseniz de katledilen bir baro başkanının fotoğrafının indirilmesine gerekçe üretemezsiniz. Bizler mensubu olduğumuz baronun böyle bir karar vermesinden ötürü utanç duyuyoruz. Ne Tahir Elçi’yi unutacağız ne de Antalya Barosunun verdiği bu vahim kararı.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mobilya fabrikasında iş cinayeti: 2 işçi öldü, 1 işçi ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

Pancarı getirdiler teslim edemediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...