21 Eylül 2012 11:20

Ne görüşmen gerektiğini biliyorsan herkesle görüşülür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yazılı bir açıklama yaparak Oslo görüşmeleriyle ilgili sözlerine açıklık getirdi.Kılıçdaroğlu, “Terörü azaltmak için, kanı durdurmak için gerekirse herkesle görüşülür, her türlü politika üretilir. Eğer ne görüşmen gere

Ne görüşmen gerektiğini biliyorsan herkesle görüşülür
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yazılı bir açıklama yaparak Oslo görüşmeleriyle ilgili sözlerine açıklık getirdi.

Kılıçdaroğlu, “Terörü azaltmak için, kanı durdurmak için gerekirse herkesle görüşülür, her türlü politika üretilir. Eğer ne görüşmen gerektiğini biliyorsan, ne konuşman gerektiğini biliyorsan” dedi. Kılıçdaroğlu, ülkede kan akmamasını sağlama sorumluluğunun baştan sona siyaset kurumuna ait olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Bu görev biz siyasetçilerin omzundadır. Bir siyasetçinin ülkede kan akmaması için, can kaybı yaşanmaması için alamayacağı risk yoktur” dedi.

GÖRÜŞMELER BAŞARISIZ OLDU

Görüşmelerin başarısız olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bu nasıl bir görüşmedir ki, sonunda oluk oluk kan akmaya başladı? Bu nasıl bir görüşmedir ki, sadece ve sadece terörü azdırdı? Bir kez daha altını çizerek söylüyorum; evet, kanı durdurmak ve huzuru tesis etmek için siyaset bu tür tedbirleri de geliştirmek zorundadır. Diyalog ve konuşma elbette siyasetin ve aklın tabiatı gereğidir. Fakat şu gerçeği tespit etmeden bu günkü yaşadığımız sorunları anlamamız mümkün değildir: Oslo görüşmesi sonucu itibarıyla akan kanın artmasıyla, terörün misliyle azmanlaşmasıyla sonuçlanmıştır.”
Kılıçdaroğlu, ayrıca bu konuda, CHP içinde bire fikir ayrılığı olmadığını da kaydetti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Günay’dan tuhaf açıklama

SONRAKİ HABER

Hedef göstermeye takipsizlik, karikatüre yargılama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...