29 Kasım 2018 06:01

Mülteci çocuğa saldıran öğrenciye nefret suçu soruşturması

İngiltere’de Suriyeli mülteci çocuğa saldıran 16 yaşındaki öğrenci hakkında nefret suçu kapsamında soruşturma başlatıldı.

Ekran Görüntüsü @saeed6ali twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

İngiltere’de Almondbury Community okulunda, bazı öğrenciler Suriyeli mülteci çocuğa saldırdı. Görüntüler sosyal medyada yayınlandı.

AA’nın haberine göre, İngiltere’nin kuzeyindeki Huddersfield kentinde 15 yaşındaki Suriyeli mülteci Cemal’e saldırıldığını gösteren videonun sosyal medyada yayılmasının ardından İngiliz polisinden açıklama geldi.

Olayın 25 Ekim’de gerçekleştiği belirtilen açıklamada, saldırının bir gün sonra kendilerine ihbar edilmesini takiben başlatılan soruşturma kapsamında 16 yaşında bir erkek öğrencinin sorgulandığı kaydedildi.

CEMAL DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRAMIŞ

Saldırganın nefret suçu kapsamında mahkemeye sevk edildiği bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, saldırıya uğrayan Cemal ile ailesinin de korunmasına yönelik tedbir alındığı bildirildi.
Polis, Cemal’in daha önce maruz kaldığı bir başka saldırıyla ilgili olarak da 3 öğrencinin sorgulandığını duyurdu.

Olayın gerçekleştirildiği okul Almondbury Community'den yapılan açıklamada da olayın ciddiyetle ele alındığı vurgulandı.

‘KENDİMİ GÜVENDE HİSSETMİYORUM’

Saldırıya uğrayan Cemal, ITV televizyonuna yaptığı açıklamada, İngiltere’ye geldiği günden bu yana taciz edildiğini söyledi.
“Kendimi hiçbir yerde güvende hissetmiyorum, bakkala giderken bile. Derslerime odaklanamıyorum, ev ödevlerimi yapamıyorum” diyen 15 yaşındaki Cemal, “Geceleri uyanıp ağlıyorum” diye konuştu.

‘GELDİĞİM İLK GÜNDEN BERİ İNGİLTERE’DE IRKÇILIKLA KARŞILAŞIYORUM’

Sosyal medyada yayılan videodan dolayı utandığını anlatan çocuk, Birleşmiş Milletler mülteci programı kapsamında geldiği İngiltere’de ilk günden itibaren ırkçılıkla karşılaştığını ve bu yüzden okula bile gitmek istemediğini söyledi.

‘POLİSE DEFALARCA GİTTİM, SONUÇ ALAMADIM’

Cemal, “İngiltere’ye geldiğimde hayal kırıklılığına uğradım” dedi. Mülteci çocuk, maruz kaldığı tacizi yerel makamlara ve polise defalarca ilettiğini ancak sonuç alamadığını da söyledi.

CEMAL’İN KIZ KARDEŞİ DE AYNI OKULDA SALDIRIYA UĞRAMIŞ

Öte yandan saldırıya uğrayan mülteci çocuğun kız kardeşinin de benzer bir saldırıya uğradığı video ortaya çıktı.
Videoda, ağabeyi ile aynı okulda saldırıya uğrayan Suriyeli mülteci kız çocuğunun bir grup öğrenci tarafından itilerek yere düşürüldüğü görülüyor.
Polisten yapılan açıklamada, olayın daha önce ihbar edilmediği ancak videonun ortaya çıkmasıyla konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

2017’DE 1200’DEN FAZLA SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

İngiltere’de son yıllarda mültecilere dönük saldırılarda artış yaşanırken ülkede nefret suçlarını takip eden Tell Mama adlı kuruluşun verilerine göre 2017’de 1200’den fazla saldırı gerçekleşti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sarıyer'de yol çöktü

SONRAKİ HABER

Aladağ yurt yangını faciasının 2'nci yıl dönümü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...