07 Nisan 2011 16:10

Bianchi’de direniş sürüyor

ACCELL Bisiklet (Bianchi) fabrikasında Türk Metal’e üye oldukları için işten atılan işçilerin eylemi sürüyor. Fabrika önünde toplanan 21 işçi, sonuç alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.İşçiler işten çıkartıldıkları fabrikanın önünde davullu zurnalı eylem yapark

Bianchi’de direniş sürüyor
Paylaş
Zekeriya Akboğa

İşçiler işten çıkartıldıkları fabrikanın önünde davullu zurnalı eylem yaparken, 6 işçi de kendini fabrikanın bahçesindeki demir korkuluklara zincirledi. Polis kendini zincirleyen işçilere müdahale ederken, Türk Metal Manisa 1 No’lu Şube Başkanı ve Türk-İş Ege Temsilcisi Hüseyin Özben’in araya girip zincirleri çözdürmesiyle gerginlik sona erdi.

DAVA AÇACAKLAR

Burada açıklama yapan Hüseyin Özben fabrikada ilk olarak 2006-2007 yıllarında örgütlendiklerini ve bunun sonunda 53’ü sendikalı 84 işçinin işten atıldığını hatırlattı. Bu işçilerin mahkeme yoluyla işe geri döndüğünü ifade eden Özben, sendikal çalışmayı hazmedemeyen patronun bu kez de 19’u sendikalı 21 işçiyi işten attığını bildirdi. “Fabrika yöneticileri, bize ‘1 hafta, 10 gün eylem yaparlar, sonra giderler’ diyor. Bizim mücadelemiz devam edecek. Fabrikada 90 sendikalı üyemiz daha var. Hem işten çıkartılan, hem de çalışan sendikalı arkadaşlarımız için mücadelemiz artarak devam edecek” diyen Özben, işçileri odalara çekip tehdit eden fabrika yetkilileri hakkında da dava açacaklarını bildirdi.
İşçiler sık sık “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganlarını attı. Eyleme Türk-İş’e bağlı sendikalar da destek verdi.

PATRON TAŞERON İŞÇİ ALDI

Eylemin ardından görüşlerini aldığımız işten atılan bir işçi, “Ben de sendikalı olmak istiyorum yasal hakkımı kullanmak istiyorum içeride olan sendikalı arkadaşlarımız baskı altında çalışıyor” dedi. Bir başka işçi ise, 7 yıldır Bianchi’de çalıştığını belirterek şunları söyledi: “Sendikalı olduğum için işten çıkarıldım. Biz de diğer arkadaşlarımız sendikalı arkadaşlarımız gibi en doğal hakkımızı istiyoruz ve en rahat şekilde çalışmak istiyoruz. İçeride baskı altında kaldık bize ya sendika üyeliğinizi geri alın ya da işten çıkaracağız dediler ve işten çıkarttılar. Bizi çıkarttıkları gün taşerondan 35 tane işçi aldılar.” (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HES karşıtlarına ‘cadı kazanı’

SONRAKİ HABER

Sınır bölgelerine askeri yığınak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...