28 Kasım 2018 13:00

‘Filistin'e yardım’ paralarını gece kulüplerinde yediler

İstanbul’da ‘Filistin'e yardım’ adı altında para toplayıp vurgun yapan bir grup, paraları gece kulüplerinde yedi.

Arşiv | Fotoğraf: BMN Network/Flickr (CC BY-2.0)

Paylaş

İstanbul'da çağrı merkezi kurarak, aradıkları kişilere, Kuran-ı Kerim ve dini kitap sattıklarını söyleyen ve siparişlere kağıt parçası gönderen bir şebeke, polis ekiplerince çökertildi.

“Kitap bedelinin yüzde 10’unu Arakan ve Filistin’deki Müslümanlara gönderiyoruz” diye insanların dini duygularını sömürerek yaklaşık 3 milyon lira vurgun yapan çete elebaşının lüks bir yatta, adına hazırlanan şarkılarla doğum günü kutladığı görüntüler de ortaya çıktı. Paralarla gece kulüplerinde eğlendikleri iddia edilen çete üyelerinden 4’ü tutuklandı.

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre, polisi harekete geçiren olay Emniyet'e yapılan bir şikayetle ortaya çıktı. Kendisini telefonla arayan bir firmadan Kuran-ı Kerim siparişi verdiğini, ancak kargoyla kağıt parçaları geldiğini söyleyen mağdurun şikayeti üzerine çalışma başlatıldı. Yapılan araştırmalarda şebekenin 0850'li bir numara ile çağrı merkezinden arama yaptığı anlaşıldı.

Araştırmalarda çağrı merkezinin Bağcılar ve Yenibosna'daki iki adreste olduğu anlaşıldı. Teknik ve fiziki takip çalışmalarından şebekenin elebaşının Adnan S. olduğu anlaşıldı. Şebeke elebaşının kız arkadaşı olduğu iddia edilen Sabriye Ö.'nün de çağrı merkezindeki çalışmaları organize ettiği tespit edildi.

2 MİLYON 700 BİN LİRALIK VURGUN!

Polis ekipleri kitap almayı kabul edenlere kredi kartı ve kapıda ödeme şansı sunan şebeke üyelerinin kargo ile kağıt parçaları gönderdiğini de yapılan çalışma ile tespit etti. O kargoların gönderim yerinin ise Esenler'de bir adres olduğu tespit edildi. Araştırmada 8 ayda 29 bin 600 kişiyi aradığı tespit edilen şebekenin 2 milyon 700 bin lira vurgun yaptığı ortaya çıkarıldı.

LÜKS YATTA PARTİ

İnsanların dini duygularını istismar eden şebekenin elebaşının doğum gününü lüks bir yatta düzenlenen partiyle kutladığı görüntüler de ortaya çıktı. Yatta dans ederek kutlama yapanların çoğunun çağrı merkezi çalışanı olması dikkat çekti. Çete yöneticilerinin elde ettikleri haksız kazançla gece kulüplerinde eğlencelere katıldıkları öne sürüldü. Şebeke üyelerinden bir kadının çağrı merkezinde, başına taktığı takke, eline aldığı tesbih ve tefle zikir yaptığı bir görüntü de ortaya çıktı.

Şebekeden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da şikayetçi olduğu öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TARİŞ işvereni provokasyonlara devam ediyor

SONRAKİ HABER

Cerattepe'de yaşam alanı savunucularını sevindiren yargı kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa