28 Kasım 2018 12:05

ODTÜ’de 2 Aralık Katliamı sergisi

ODTÜ Siyaset Bilimi Topluluğu, 2 Aralık 1977 katliamının 41. yılı dolayısıyla ‘Direnişin Hafızası: ’70’li Yıllarda ODTÜ’ başlığı ile sergi düzenliyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hazal GÖÇMEN
Ankara

ODTÜ Siyaset Bilimi Topluluğu, 2 Aralık 1977 katliamının 41. yılı yaklaşırken ODTÜ Mezunlar Derneğinin katkılarıyla, ‘Direnişin Hafızası: ’70’li Yıllarda ODTÜ’ başlığı altında, İİBF A binasında, bir sergi düzenliyor. 1975-80 yılları arasında ODTÜ’lü öğrencilerin kendi hazırladığı afişlerden ve o döneme ait fotoğraflardan oluşan sergi gün içerisinde öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Sergide en çok şenlik afişleri ve Hasan Tan döneminde çizilmiş ‘Hasan Tan ODTÜ’ye rektör olamaz içerikli karikatür dikkat çekiyor. Sergide, üniversitelerde Öğrenci Temsil Konseyinin kurulmasına giden yolu açan ODTÜ-Der kuruluyor afişi ile birlikte 8 Haziran 1977 günü jandarma kurşunu ile öldürülen ODTÜ ÖTK Başkanı Ertuğrul Karakaya’nın bulunduğu afiş yer alıyor.

Sergiyi düzenleyen öğrencilerle yaptığımız sohbette serginin amacını “Hatırlamak ve hatırlatmak. Bugün içinde bulunduğumuz koşullarda, rektörlük seçimlerinin de ortadan kaldırılması ile birlikte, bir tür yeni Hasan Tanlar dönemi yaşıyoruz. Bu anlamıyla üniversite özerkliğinin hiçe sayıldığı, barış isteyen akademisyenlerin işine son verildiği ve gelecek kaygısının her geçen gün arttığı bir ortamda; bir direniş biçimi olarak hatırlamanın önemine vurgu yapmak istedik” sözleriyle açıkladılar.

YARIN SÖYLEŞİ DÜZENLENECEK

Sergi kapsamında yarın o dönemin öğrenci temsilcilerinden Ahmet Asena’nın katılımıyla yaşanan süreçlerden dersler çıkarmak ve direnişin hafızasını diri tutmak için 9 aylık boykot sürecini konuşacağı bir de söyleşi düzenlenecek.

ÖNCEKİ HABER

Yeni Yaşam gazetesi çalışanları serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

HDP’den Ayhan Bilgen kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...