28 Kasım 2018 09:06
Son Güncellenme Tarihi: 28 Kasım 2018 14:46

Gözaltındaki sendikacı ve siyasetçiler serbest bırakıldı

Aralarında KESK'e bağlı SES ve Tüm Bel-Sen yönetici ve üyelerinin de bulunduğu gözaltındaki isimler serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara’da sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için 2016 yılında yapılan Beyaz Bayrak eylemi gerekçesiyle gözaltına alınan KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri ve siyasetçiler Ankara Adliyesi’ne getirildi.

Aralarında SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden’in ve Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Yılmaz Yardımcı'nın bulunduğu kamu emekçilerinin yanı sıra, HDP üye ve yöneticisi  Ankara Adliyesi’ getirildi Savcılıkta ifadesi alınan 14 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (Ankara/EVRENSEL)


MALATYA'DA GÖZALTILARA TEPKİ

Malatya Emek ve Demokrasi Platformu, kentte siyasi parti yöneticilerine ve insan hak savunucularına yönelik gözaltıları kınayarak, derhal serbest bırakılmalarını istedi.

Malatya Emek ve Demokrasi Platformu, Kız Meslek Lisesi önünde düzenlediği basın açıklaması ile kentte siyasi parti yöneticilerine ve insan hak savunucularına yönelik gözaltıları protesto etti. ‘Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz’ pankartının açıldığı açıklamada platform adına açıklama yapan İHD Yöneticisi Mehmet Tuncel, Şube Başkanları Gönül Öztürkoğlu ve HDP yöneticilerinin gözaltına alınmasının insan haklarına yapılmış ağır bir saldırı olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı, İHD üyesi veya yasal bir siyasi parti temsilcisi olmaktan başka hiçbir suçu bulunmadığını belirten Tuncel, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.

3 yıl önce öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetinin hala aydınlatılmadığına da değinen Tuncel, “Cinayet üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen cinayetle ilgili gerekli hukuki soruşturma ve incelemenin yapılmaması, faillerin yakalanmaması, cezasızlık kuralının işletilmesini insan yaşamına yönelik en ağır ihlal olarak değerlendiriyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya'da alışveriş merkezlerinde bomba ihbarı

SONRAKİ HABER

İngiltere'de mahkeme, Akın İpek'in iade talebini reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...