28 Kasım 2018 06:48

'CHP ve İYİ Parti arasında 3 kentte anlaşmazlık' iddiası

CHP ile İYİ Parti arasında Ankara, Antalya ve Mersin büyükşehir belediyeleri nedeniyle tıkanıklık yaşandığı iddia ediliyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlere yönelik işbirliği yapılması amacıyla gerçekleştirilen temaslarda Ankara, Antalya ve Mersin büyükşehir belediyeleri nedeniyle tıkanıklık yaşandığı iddia ediliyor. 

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın edindiği bilgiye göre; görüşmelerin iki haftadır devam etmesine karşın herhangi bir sonuç alınamamasının başında üç büyükşehir belediyesi üzerinde yaşanan anlaşmazlığın geliyor. 

İYİ Parti’nin Ankara, Antalya ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri’nde işbirliği yapılarak CHP’nin aday çıkarmamasını talep ettiği, CHP’nin ise söz konusu üç büyükşehir belediyesini ancak CHP’li bir adayın yarışması durumunda kazanılabileceği görüşünde olduğu öğrenildi. 

İYİ Parti’nin özellikle Ankara’da ısrarcı olduğu, ancak CHP’nin de İYİ Parti adayının Ankara’yı kazanamayacağı görüşünde olduğu ifade ediliyor. CHP’nin İYİ Parti’ye Manisa, Konya, Kayseri, Kocaeli ve Denizli büyükşehir belediyeleri ile Isparta Belediyesi’nde işbirliği önerdiği kaydediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirköy’de yağmur sonrası toprak kayması meydana geldi

SONRAKİ HABER

Avustralya'da yangın alarmı: 8 bin kişiye 'Evinizi boşaltın' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...