28 Kasım 2018 13:15
Son Güncellenme Tarihi: 28 Kasım 2018 12:46

Sağanak yolları göle döndürdü, Edirne'de bir kişi yaşamını yitirdi

Edirne’de ve Manisa Turgutlu'da sağanak vatandaşlara zor anlar yaşattı. Edirne'nin Oğulpaşa köyünde 1 kişi yaşamını yitirdi

Fotoğraf: Engin Özmen/DHA

Paylaş

Edirne'de ve Manisa'nın Turgutlu ilçesinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Edirne Köşençiftliği köyünde Demirhanlı Deresi'nin taşması sonucu evlerinde mahsur kalanları kurtarmak için ekiplerin çalışması sürüyor.

Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa köyünde ise 1 kişinin kaybolduğu ihbarı yapıldı. Yapılan aramalarda sel sularına kapılan 78 yaşındaki Veysel Evren'in cesedi bulundu.

TOPLAM 126 KİŞİ KURTARILDI

Edirne'de etkili olan ve sel baskınlarına neden olan sağanak için AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, itfaiye ve İl Özel İdaresi ekipleri arama kurtarma çalışması yaptı. Yağmurun su baskınlarına neden olduğu İskenderköy, Sazlıdere köyü, Hıdırağa köyü, Süloğlu ilçesi Geçkinli köyü ile Havsa ilçesinin Oğulpaşa köyünde yapılan çalışmalarda toplam 126 kişi kurtarılarak güvenli bölgeye alındı.

 

 

Hava sıcaklığının 13 derece ölçüldüğü kentte öğle saatlerinde çiseleyen yağmur, akşam saatlerinde etkisini artırdı. Sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Kuvvetli sağanak nedeniyle pek çok cadde ve sokak trafiğe kapatıldı.

Kocasinan Mahallesi'nin bir bölümünde sular apartman ve sitelerin bahçelerini doldurdu. Bodrum kattaki bir çok ev ve işyeri ile özel bir hastanenin acil servisini su bastı. Yaklaşık 10 saatte kent merkezine metrekareye 96 kilogram yağış düştü.

Aşırı yağış nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılırken iki servis minibüsü kısmen yan yattı. Servislerden birinde bulunan öğretmenler kendi imkanlarıyla minibüsten çıkarken, fabrika işçilerini ise itfaiye ekipleri kurtardı.

Meteoroloji yetkilileri yağışın yarın da devam edeceğini öngördüklerini belirtti.

Yaklaşık 10 saatte kent merkezine metrekareye 96 kilogram yağış düştü.

Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan çok sayıda evin bodrum katlarını su bastı. Vatandaşlar, bahçelerinde bulunan kumları çuvallara doldurarak suyun evlerine daha fazla girmesini engellemeye çalıştı. Bazı mahallelerde elektrikler kesilirken, park halindeki bazı araçların da su içinde kaldığı görüldü.

Özel bir hastanenin acil bölümünde de su baskını yaşandı. Bu nedenle hastanenin acil bölümüne hasta kabul edilemedi.

Meteoroloji yetkilileri, kentte yağmurun sabah saatlerinde kadar zaman zaman etkisini artırarak yağmaya devam edeceğini ve metre kareye 75 kilogram yağış düşmesinin beklendiğini açıkladı.

Edirne'nin Oğulpaşa köyünde 1 kişinin kaybolduğu ihbarı yapıldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, AFAD ve arama kurtarma ekipleri, yolu sel suları ile kapalı olan köye hareket etti.

Meteoroloji yetkilileri, yağışın yarın da devam edeceğini öngördüklerini belirtti. (HABER MERKEZİ)


SAĞANAK SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle yollar göle döndü, bazı ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi.

DHA'dan Doğan Çizmeci'nin haberine göre, Turgutlu'da saat 01.00 sıralarında başlayan, sabaha kadar aralıklarla devam eden sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar, suyla doldu. Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi'nde bazı yollar kapandı. Sürücüler, zor anlar yaşadı. 

Zemin katlardaki ev ve iş yerlerini de su bastı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri ve itfaiye ekipleri, tıkanan rögarları açmak ve baskın yaşanan ev ve işyerlerinde su tahliyesi için çalışma başlattı. Su, yapılan çalışma ve yağmurun etkisini yitirmesiyle çekilmeye başladı. (Manisa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Nihat Elçi isimli taksici Bayrampaşa'da öldürüldü

SONRAKİ HABER

ABD Başkanı Trump: Belki Putin ile görüşmem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...