27 Kasım 2018 20:28
Son Güncellenme Tarihi: 28 Kasım 2018 04:25

Nihat Elçi isimli taksici Bayrampaşa'da öldürüldü

Nihat Elçi isimli taksici, aracına yolcu olarak binen kişi tarafından vurularak öldürüldü. Taksiciler, can güvenliklerini sağlanmasını istedi.

Fotoğraf: Emrah Yorulmaz/AA

Paylaş

Bayrampaşa'da bir taksici, aracına yolcu olarak binen kişi tarafından silahla öldürüldü. Alınan bilgiye göre, taksi şoförü Nihat Elçi, bir yolcuyu Bayrampaşa'ya götürdü. Elçi'nin aracına burada başka bir yolcu bindi. Taksi bir müddet ilerledikten sonra, kimliği henüz belirlenemeyen yolcu, sürücü Elçi'nin başına silahla ateş açtı. Ağır yaralanan Elçi, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Elçi, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayetin ardından kaçan şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor.

TAKSİCİLER: CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Öldürülen meslektaşları Nihat Elçi’nin kaldırıldığı özel hastanenin önünde toplanan taksi şoförleri, can güvenliklerinin olmadığını söyledi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, yaptığı açıklamada, can güvenliklerinin olmadığını, bu nedenle kabinli araç talep ettiklerini söyledi.

Yıllardır kabinli araç düzenlemesi için çabaladıklarını anlatan Duman, "’Darbediliyoruz, gasbediliyoruz, taciz ediliyoruz. Bu işlerin çözümü, taksi şoförünün can güvenliğini sağlamak. Bizim can güvenliğimizi yüzde 90 sağlayacak kabinli araç. Biz yaşlanamıyoruz bu meslekte.’’ diye konuştu.

Kabinli araç için 10 bin imza topladıklarını belirten Duman, "Beşiktaş Meydanı’nda 22 gün çadır açıp 10 bin imza topladığım halde bu imzaları da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü yetkililerine teslim ettiğim halde hala kabinli araç için niçin bir kanun çıkarmıyor, niçin bir kanun yapmıyor hükümetimiz anlamış değilim." ifadelerini kullandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Mısır'da 3 bin yıl öncesine ait 8 mumya bulundu

SONRAKİ HABER

Sağanak yolları göle döndürdü, Edirne'de bir kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...