TARİŞ direnişi 21. gününde: İşçileri Eğitim Sen ziyaret etti

Sendikalı oldukları için işten atılan ve direnişe başlayan TARİŞ işçilerinin direnişi destek ziyaretleriyle devam ediyor.

27 Kasım 2018 15:41
Paylaş

DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılan TARİŞ işçileri fabrika önündeki direnişlerinin 21. gününü geride bıraktı. 21 gündür fabrika önünde sendika hakkının tanınmasını ve işe iadelerini talep eden TARİŞ işçileri bugün de fabrikadaki işçilere mücadele çağrısı yaptı.

Destek ziyaretlerinin devam ettiği direnişte bugün işçileri Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı ve üyeleri ziyaret etti. 'Yaşasın sınıf dayanışması', 'TARİŞ işçisi yalnız değildir' sloganlarının atıldığı ziyarette Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç işçilere seslendi. Kılıç, “Bu onurlu mücadelelerinde TARİŞ işçilerinin her zaman yanındayız. Onlar anayasa haklarını kullandılar ve bu haklarından kaynaklı işten çıkarıldılar. Bizler Eğitim Sen olarak haksızlığa hukuksuzluğa her zaman karşı durduk ve bugün de haksızlığa uğrayan TARİŞ işçilerine bunu reva görenlerin karşısındayız. TARİŞ işçileri yalnız değildir” dedi.

Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Gürsel Köse de işverene seslenerek “Bizler anayasal suç işlemedik, hakkımız olanı istiyoruz. İşten attığınız işçilerin bir an önce iş başı yapmasını istiyoruz. Anayasal haklarını kullandıkları için işten çıkardığınız arkadaşlara karşı suç işliyorsunuz. İçerdeki üye olan arkadaşlarımızı da sendikadan uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz. Bu kapıyı yalnızlaştırmaya çalıştıkça bu kapı her gün güçlenerek ayakta durmaya devam edecek” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Cinsel saldırı sanığına 12 yıl hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

Suriye gündemli 11. Astana görüşmeleri yarın yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...