08 Aralık 2018 08:53
Son Güncellenme Tarihi: 08 Aralık 2018 08:55

'Çingene Kızı' mozaiğinin kayıp parçaları ziyarete açıldı

Zeugma Antik Kenti'nden yurt dışına kaçırılan 'Çingene Kızı' mozaiğinin kayıp parçaları, yıllar sonra ABD'den Antep'e getirildi, ziyarete açıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

"Çingene Kızı" mozaiğinin ABD'den Antep'e getirilen kayıp 12 parçası, Zeugma Mozaik Müzesi'nde ziyarete açıldı. 

ABD'nin Ohio eyaletindeki Bowling Green Eyalet Üniversitesinde sergilenen ‘Çingene Kızı’ mozaiğinin 12 adet parçasını taşıyan uçak 27 Kasım saat 17.30 sıralarında Atatürk Havalimanı'na inmişti. 28 Kasım günü de uçakla Antep'e ulaşmıştı. 

"Çingene Kızı" mozaiğinin ABD'den Antep'e getirilen 12 parçası, Zeugma Mozaik Müzesi'nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı törenle ziyarete açıldı.

YILLAR SONRA AİT OLDUĞU YERDE

1960'lı yıllarda kaçak kazılar sırasında parçalanan ve yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılan Çingene Kızı mozaiğinin 12 kayıp parçasının ise yıllar sonra ABD'nin Bowling Green State Üniversitesinde dekorasyon amaçlı sergilendiği tespit edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimiyle 'Çingene Kızı' mozaiğinin kayıp 12 parçasının Türkiye'ye getirilmesi için bakanlık ile Bowling Green Eyalet Üniversitesi arasında 6 ay önce protokol imzalanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bilirkişi raporu: Çekerek Irmağı'nın suyu azalıyor

SONRAKİ HABER

Bu tepenin sonu görünmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...