18 Şubat 2011 02:09

Asistanlar eyleme başlıyor

İSTANBUL Üniversitesi’nde görev yapan asistanlar üzerindeki baskılar artarak devam ediyor. Son olarak Fen Fakültesi’nde, iki araştırma görevlisinin işine son verilmesi üzerine, asistanlar üniversite önünde eyleme başlama kararı aldı.İstanbul Üniversitesi’nde araştırma görevlilerine yapılan haksız uygulamala

Asistanlar eyleme başlıyor
Paylaş

İSTANBUL Üniversitesi’nde görev yapan asistanlar üzerindeki baskılar artarak devam ediyor. Son olarak Fen Fakültesi’nde, iki araştırma görevlisinin işine son verilmesi üzerine, asistanlar üniversite önünde eyleme başlama kararı aldı.
İstanbul Üniversitesi’nde araştırma görevlilerine yapılan haksız uygulamalar artarak devam ediyor. İlk olarak İktisat Fakültesi’nde bir araştırma görevlisinin atamasının yapılmaması ve üniversiteyle ilişiğinin kesilmesiyle başlayan baskılar, Eğitim Fakültesi’nde asistan eylemlerine katıldığı ve temsilci olduğu için atamasının yapılmamasıyla devam etti.
Son olarak Fen Fakültesi’nde görev yapan iki araştırma görevlisinin işten atılması asistanların tepkisini artırdı. Bugün üniversite önünde eylem yapma kararı alan asistanlar, eylemin ardından derinişe geçeceklerini açıkladılar. Arkadaşlarının işten atılma gerekçesinin bilimsel çalışma yapmamaları olarak açıklandığını belirten asistanlar, arkadaşlarının bazı hocalarından bile daha fazla çalışma yaptıklarına dikkat çektiler. Üniversitede çalışan asistanlar bugün saat 12.30’da,  rektörlük önünde toplanacaklar. Buradan ana kapı  önüne yürüyüp açıklama yapan asistanlar, daha sonra çadır kurarak eyleme başlayacaklar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

8 yıl aradan sonra yeniden hakim karşısında

SONRAKİ HABER

Kelle koltukta yaşıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...