27 Kasım 2018 12:18

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde ‘aile meclisi’

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ne yapılan atamaları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

Fotoğraf: CHP Basın Merkezi

Paylaş

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ne ataması yapılan öğretim görevlileri ve personelin rektör ve dekanın yakınları olduğu yönündeki iddiaları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

Üniversitesiye ataması yapılan öğretim görevlileri ve personelin üniversite rektörünün ve dekanların birinci derece yakınları olduğuna dikkat çeken Bülbül, bu yönde 50’ye yakın atama yapıldığına dikkat çekti.

Bülbül, "Aydın’daki Adnan Menderes Üniversitesi’ne ataması yapılan öğretim görevlileri ve personelin üniversite rektörünün, dekanların, dekan yardımcılarının ve öğretim görevlilerinin birinci derece yakınlarının olduğu öğrenilmiş, bu durumun basına da yansımıştır. Ataması
yapılmayan binlerce öğretmen sırada beklerken ve kamu kurumlarına yapılan atamalarda liyakat sisteminin esas olması gerektiği her fırsatta dile getirilirken yapılan bu atamalar milli eğitim sistemini milli akraba sistemine çevirmektedir" diyerek şu soruları yöneltti:

■ Üniversiteye atanan kişilerin rektörünün, dekanların, dekan yardımcılarının ve öğretim görevlilerinin birinci derece yakınlarının olması tesadüf müdür?

■ Bu atamalar yasal bir engel olmasa bile eğitim meslek etiğine uygun mudur?

■ Adnan Menderes Üniversitesi’ne yapılan öğretim görevlisi ve personel atamalarında hangi kriterler göz önüne alınmıştır?

■ Üniversiteye alımlarda karar mekanizmasında söz sahibi olan Üniversite Rektörü ve dekanlar, alınan kişilerle ilgili yaptıkları mesleki değerlendirmede ne kadar objektif olabilmişlerdir? (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Babalarının istismarına uğrayan iki kardeş intihar girişiminde bulundu

SONRAKİ HABER

Urfa'da elektrik kesintisi protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...