21 Eylül 2012 09:01

Haldun Taner Ödülü Işık’ın

MİLLİYET gazetesi tarafından usta Yazar Haldun Taner anısına 1987 yılından bu yana düzenlenen Haldun Taner Öykü Ödülü’nün bu yılki sahibi Kerem Işık oldu.Prof. Tahsin Yücel’in başkanlığında, Behçet Çelik’in yazmanlığında Semih Gümüş, Cemil Kavukçu, Prof. Dr. Şara Sayın, Demet Taner&rs

Haldun Taner Ödülü Işık’ın
Paylaş

MİLLİYET gazetesi tarafından usta Yazar Haldun Taner anısına 1987 yılından bu yana düzenlenen Haldun Taner Öykü Ödülü’nün bu yılki sahibi Kerem Işık oldu.
Prof. Tahsin Yücel’in başkanlığında, Behçet Çelik’in yazmanlığında Semih Gümüş, Cemil Kavukçu, Prof. Dr. Şara Sayın, Demet Taner’den oluşan seçiciler kurulu, ödüle başvuran eserleri değerlendirdi. Değerlendirmeye, yurt dışında olması nedeniyle katılamayan jüri üyesi Doğan Hızlan oyunu yazılı olarak bildirdi.
Yapılan görüşmeler sonucunda bu yılki Haldun Taner Öykü Ödülü’nün Kerem Işık’ın “Toplum Böceği” adlı kitabına verilmesi kararlaştırıldı. Seçici Kurul, günümüz dünyasının can alıcı toplumsal sorunlarını irdeleyen, yerleşik biçim ve sınırları tartışan yenilikçi arayışlarla kaleme aldığı öyküleri ile kendine özgü bir öykü dünyası oluşturduğu gerekçesiyle Işık‘ın kitabını ödüle değer bulduğunu açıkladı.
Ödülün açıklanmasının ardından konuşan Işık, şunları söyledi: “Haldun Taner kimi yerlerde kendime yakın bulduğum bir yazar. O nedenle bu ödül çok gurur verici; gerçekten tarifsiz, kelime bulamıyorum. Yazarken insan çok kendi başına oluyor; yalnız yazıyoruz. Ama yazdıklarımızın bir şekilde karşılığını görmesi, boşluğa bağırdığınızda karşıdan sesin geldiğini duymanız, hele hele böyle bir ses duymanız inanılmaz gurur veriyor insana. Beni yazma konusunda kamçılayan ve doğru yolda olduğumu hissettiren bir ödül bu.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BDP Bingöl İl binasına polis gözetiminde saldırı

SONRAKİ HABER

Asgari ücretten vergi kalkacak ama kimin için?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...