Makro-Taze Market işçileri Develi halkından destek istiyor

Konkordato ilanıyla mağdur edilen Makro-Taze Market işçileri, şirket patronlarının memleketi Develi'de açıklama yaptı, Develi halkından destek istedi.

27 Kasım 2018 12:13
Paylaş

Kayseri’de konkordato ilan etmesinden sonra Taze Market adını alan Makro Market'in işçileri, haklarını alabilmek için başlattıkları imza kampanyasıyla Develi halkından destek istedi. Taze Market adını alan şirketin kapanması ile ortada kalan 400’ün üzerinde emekçi, açtıkları stand ile imza topladı, Develi halkına mücadelelerini anlattı, destek istedi.

'HAKLARIMIZI İSTİYORUZ'

Kayseri’nin Develi ilçesinde bir araya gelen işçiler, “Develi, Makro Market ve Taze Market patronlarının memleketi. Biz işçiler mağdur edildik, Develi halkından destek bekliyoruz” dedi.

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

“Direnen işçiler haklıdır”, “Kıdem hakkı gasbedilemez”, “Develi halkı işçiye destek ol” sloganlarının atıldığı açıklamayı Fatih Edebali okudu. Kayseri bölgesinde çalışan işçiler olarak tüm haklarını alana kadar diğer bölgelerdeki işçilerle birlikte mücadele edeceklerini belirten Edebali, “Yaşadığımız haksızlıklar 6 bin 500 işçiyi ailesiyle birlikte mağdur etmiştir. Makro-Taze patronları, Songör ve Kılıç ailesine memleketi Develi’den sesleniyoruz, haklarımızı istiyoruz!” dedi.

"Makro ve Taze Market’in olduğu tüm bölgeler adına patronlara sesleniyoruz" diyen Edebali, “Mağdur edilen işçilerin sorunları bir an önce çözülmelidir. Biz işçiler olarak haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Develi halkının işçilere destek olacağından şüphemiz yoktur. Mücadelemiz sürecektir” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından, işçiler başlattıkları imza kampanyası kapsamında halktan destek imzaları topladı. (Kayseri/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İBB’ye ‘metro çalışmaları neden aksıyor?’ sorusu

SONRAKİ HABER

Eti Maden, kendi binasını kullanmıyor: Günlük 10 bin lira kira ödüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...