27 Kasım 2018 11:12

Temizlik işçisinin sağlığı için puro kulübünde puro içmek yasaklandı

Finlandiya’da temizlik işçisinin sağlığını olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle bir puro kulübü lokalinde puro ve sigara içimi yasaklandı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Murat KUSEYRİ

Finlandiya’da mahkeme, temizlik işçisinin sağlığını olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle Helsinki'de kurulu Kirja Puro Klubü lokalinde puro ve sigara içilmesini yasakladı.

lokalinde puro içilmesi bir anonim şikayet üzerine yasaklandı. 

Anonim olarak yapılan şikayette klubün lokalinde puro içildiği, puro ve diğer tütün ürünlerinin reklam ve satışının yapıldığı belirtildi. Kulüp hakkında soruşturma başlatan Helsinki Belediyesi, lokalde sigara içilmesini yasakladı.

Kirja Puro Klubü belediyenin kararının bozulması ve lokalde puro içiminin serbest bırakılması için İl İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Konuyu ele alan Helsinki İdare Mahkemesi, kulübün lokalinin aynı zamanda orada çalışanların iş yeri olduğu ve çalışanların tütün içiminden olumsuz etkileneceği için yeni tütün yasası gereğince puro içiminin yasaklanmasını kararlaştırdı.

MAHKEME: ÇALIŞANLAR OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Mahkeme, kulüp yöneticilerinin lokalde sadece bir temizlikçinin haftada bir kaç kez çalıştığı ve çalıştığı sırada lokalde puro içilmediği yolundaki savunmalarına dikkate almadı.Lokalde tütün içilmesinin yasaklanması kararını oy çokluğuyla aldı.

Belediyenin halk yöneticileri de mahkeme kararından memnun. Belediyenin halk sağlığını korumakla sorumlu birimin şefi Toni Lyyski, Arazi kullanım ve İnşaat Yasalarına göre kulübün lokaline tütün içme izni verilmediğini ve lokalde çalışan temizlikçi pasif içmeye tabi kaldığı için tütün kullanımının yasaklandığını söyledi.

KULÜP, YASAK KARARINI TEMYİZ EDECEK

Kirja Kulübü'nün Yönetim Kurulu Başkanı, İdare Mahkemesi'nin yasaklama kararını yorumlamayacağını ancak kararın bozulması için Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunacaklarını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'a göre CHP'li seçmen 'Türkiye pastasının kaymağını yiyor'

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de inşaatta 10 metrelik çukura düşen işçi kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...