21 Eylül 2012 08:48

BDP Bingöl İl binasına polis gözetiminde saldırı

BDP Bingöl İl binasına bir grup taş ve sopalarla saldırdı. Binada yaklaşık 30 kişinin mahsur kaldığı belirtildi.Bingöl'de, kılınan Cuma namazının ardından camiden ayrılan bir grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla BDP İl binasına saldırdı. Grup, taş ve sopalarla il binasına saldırırken, polislerin gruba mü

BDP Bingöl İl binasına polis gözetiminde saldırı
Paylaş


Bingöl'de, kılınan Cuma namazının ardından camiden ayrılan bir grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla BDP İl binasına saldırdı. Grup, taş ve sopalarla il binasına saldırırken, polislerin gruba müdahale etmemesi dikkat çekti. BDP il binasında yaklaşık 30 kişinin mahsur kaldığı ve yaralananların bulunduğu kaydedildi.

BDP binası önünde toplanan grubun binaya taşlı saldırısı devam ediyor.

Saldırgan grubun Çiçekdere ile Ortaçanak köyleri arasındaki bölgede çıkan çatışmada yaşamını yitiren köy korucusu Mehmet Çintay'ın yakınları olduğu öne sürüldü.

Nuçe TV'ye bağlanan BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever'in açıklamalarına göre polis il binasına gaz bombası attı ve saldıranlara müdahale etmedi. İl Başkanı Emniyet Müdürü'nün de BDP'lilere "Türk bayrağı asın, dağılsınlar" dediğini aktardı. (BİNGÖL)

ÖNCEKİ HABER

Sergi salonunda çevreci, Trabzon’da HES’çi

SONRAKİ HABER

Haldun Taner Ödülü Işık’ın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...