27 Kasım 2018 11:45

Sefer Selvi Sedat Simavi karikatür ödülüne layık görüldü

TGC kurucu Başkanı Sedat Simavi adına düzenlenen ve bu yıl 42. kez dağıtılan 2018 Sedat Simavi Ödülleri’nin sahipleri açıklandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2018 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen gazeteci, karikatür, edebiyat, spor ve bilim insanlarına verilecek ödüller açıklandı. 11 Aralık 1953’de yaşamını yitiren TGC Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 42 yıldan bu yana sürdürülen ödüller; gazetecilik, televizyon, radyo, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında veriliyor. Açıklanan ödüllerde, karikatür ödülüne Evrensel gazetesi karikatüristi Sefer Selvi layık görüldü. Ödül Töreni’nin tarihi ve yeri ise daha sonra paylaşılacak. 2018 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen isimler ve eserleri şöyle:

Gazetecilik Ödülü, Cumhuriyet Gazetesi’nde 1 Ekim 2017 – 16 Mayıs 2018 tarihleri arasında yayınlanan,  “Kamu İhalelerinde Davet Yöntemi”  başlıklı tematik köşe yazıları nedeniyle Çiğdem Toker’e verilecek. Karikatür ödülü ise gazetemizde çizdiği güncel siyasi karikatürleri nedeniyle Sefer Selvi’ye verilecek.

Radyo Ödülü, RS FM’de 22 Şubat 2018 tarihinde yayınlanan “Yavuz Oğhan’dan Bide Bunu Dinle-Nazlı Ilıcak’ın Oğlu Mehmet Ali Ilıcak: Anneme Kefil Olamam ki!” adlı radyo programı nedeniyle Yavuz Oğhan’a verilecek. Televizyon Ödülü ise Haber dalında Fox TV’de 8-9 Mayıs 2018 tarihlerinde yayınlanan “Hastane Var Doktor Yok – Taşımalı Sağlık Sistemi” adlı haberleri nedeniyle. Emre İzkübarlas ve Ferhan Güler’e verilecek.

Sedat Simavi ödülünde diğer dallardaki ödüller ise şöyle:
Belgesel Ödülüne,  “Güncel Dosya: Kadın Cinayetleri” adlı belgeseli nedeniyle NTV’den Yağız Şenkal,

Edebiyat Ödülüne, “Dua Çiçeği” adlı romanıyla Kâmuran Şipal,

Sosyal Bilimler Ödülüne, “Beyoğlu: Yapılar, Mekânlar, İnsanlar (1831-1923)” adlı eseri ile Turan Akıncı,

Fen Bilimleri Ödülüne, “Su-Gazı Değişimi Sürecinin Isı Değiştiricili Mikrokanal Reaktör Düzeninde Modellenmesi ve Benzetimi” adlı eseri ile Prof. Dr. Ahmet Kerim AVCI

Sağlık Bilimleri Ödülüne, “Endojen c-Jun N-terminal Kinaz (JNK) Aktivitesi: Normal ve Malign Granüloza Hücreleri rasındaki Sınır” başlıklı çalışması nedeniyle Doç. Dr. Özgür Öktem,

Spor Ödülüne, “Avrupa Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Şampiyonu” olması nedeniyle VakıfBank Kadın Voleybol Takımı layık görüldü. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Geçinemiyoruz, izin günümüzde ek iş yapıyoruz’

SONRAKİ HABER

Erdoğan'a göre CHP'li seçmen 'Türkiye pastasının kaymağını yiyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...