27 Kasım 2018 11:18

Sosyal demokratlara 130 yıl sonra bir kadın başkanlık edecek

Avusturya Sosyal Demokrat Partisinde 130 yıl sonra ilk defa bir kadın başkanlığa seçildi.

Fotoğraf: SPÖ Presse und Kommunikation (CC-BY-SA 2.0)

Paylaş

Gökhan GÜNEŞ
Viyana

Avusturya Sosyal Demokrat Partisinde (SPÖ) 130 yıl sonra il defa bir kadın başkan seçildi. Hafta sonu 650 delegenin katılımıyla yapılan konferansta, delegelerin yüzde 97,8’inin oyuyla 47 yaşındaki Pamela Rendi Wagner SPÖ'nün yeni başkanı seçildi.

130 yıl sonra seçilen kadın başkanla son yıllarda yaşanan kaybın giderilmesi ve partinin toparlanması bekleniyor.

Delegelerin ezici çoğunluğu tarafından seçilen Pamela Rendi Wagner, partililere dönük yaptığı konuşmada, “Kalbimizle bakmalıyız. ‘Sol’a değil, ‘sağ’a hiç değil, ileriye, geleceğe bakmalıyız” dedi. Konuşmasında 35 saatlik haftalık çalışma süresi, yaşam koşullarının düzeltilmesi gibi talepleri sıralayan Wagner, “İnsanlara gitmeliyiz, onların birçoğu kendilerini yalnız ve yarı yolda bırakılmış hissediyor” dedi.

1 Eylül’de yürürlüğe giren günlük 12; haftalık 60 saat çalışma zorunluluğu konusunda yeterli tepki göstermemesi nedeniyle SPÖ eleştirilmişti. Entegrasyon ve mülteciler konusunda da koalisyon hükümetini eleştiren Wagner, Başbakan Sebastian Kurz’a hitaben, “Sevgili Sebastian, bu güne kadar ne yapıtın, hiçbir şey yapmadın” dedi ve koalisyonu ‘korkak, kibirli, değersiz ve kendini beğenmiş’ olarak niteledi.

PAMELA RENDI WAGNER KİMDİR?

Pamela Rendi-Wagner 7 Mayıs 1971’de Viyana’da doğdu. Viyana ve Londra'da tıp eğitimi aldı. 9 ve 13 yaşlarında iki kız çocuğu sahibi. En son 2017’de sağlık ve kadın bakanlığı görevini yürüttü.

ÖNCEKİ HABER

Açılan çukurun kapatılmamasına tepki gösteren esnaf, çukura olta attı

SONRAKİ HABER

Bahis ihalesi için tek firma teklif verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...