27 Kasım 2018 08:35

İzmir'deki cinsel istismar davasında karar

14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan 3 kişiye 8 ile 20 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir'de, 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle yargılanan 3 sanık, 8 ile 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.Sanıklardan biri sabıkası  olmadığı ve tutuklu kaldığı süre gerekçesiyle tahliye edildi. Diğer iki sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ş.S, E.A. ve A.O. ile istismara uğrayan M.Ü. ve taraf avukatları katıldı.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, A.O. ve E.A'nın "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan, diğer sanık Ş.S'nin ise "basit cinsel istismar" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Suçlamaları reddeden sanıklar, beraat talebinde bulundu. 

'BAĞIRSAYDI HERKES DUYABİLİRDİ' SAVUNMASI

DHA'nın aktardığına göre mütalaayı kabul etmeyen sanık avukatları savunmalar yaptı. Müvekkilinin tahliyesini isteyen avukat Suat İşler, adli tıp raporunun varlığına rağmen delil olmadığını ileri sürerek "Sadece mağdurun anlatımları vardır. Nitelikli cinsel istismar suçu için delil yoktur" dedi.

Diğer sanık avukatı Abdi Yaşar ise M.Ü.'nün yalan beyanda bulunduğunu ileri sürerek "Olayın gerçekleştiği yer çok merkezidir. Eğer olay zorla gerçekleşmiş olsaydı ve M.Ü. bağırsaydı herkes duyabilirdi" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 16 yıl hapis cezası verilen A.O'nun cezasını, eyleminin birden fazla gerçekleşmesi nedeniyle 20 yıla çıkarttı.

Sanık E.A'yı, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 16 yıl, Ş.S'yi ise "Basit cinsel istismar" suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak mahkeme heyeti, sabıkası olmaması ve tutuklu kaldığı süre gerekçesiyle Ş.S'yi tahliye etti. Diğer iki sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.  (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Ohio eyaletinde vergi ödemeleri Bitcoin ile yapılabilecek

SONRAKİ HABER

Kadın cinayeti sanığından ‘bıçak tesadüfen denk geldi’ savunması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...