27 Kasım 2018 00:08

Özgür Özel: Bahçeli aday göstermeyerek ‘Yönetmeye talip değilim’ dedi

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel yerel seçim ve MHP'nin seçim taktiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel (Fotoğraf: Evrensel)

Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Özel, Bahçeli’nin ‘şer ittifakı’ sözleri için “31 Mart’a emin adımlarla gidiyoruz. Bunun paniğindeki Erdoğan, CHP’yi nefret söylemiyle, hakaretlerle, iftiralarla sindirmeye çalışıyor. Bu dil, ona Ankara ve İstanbul’u kaybettirecek. Korkunun ecele faydası yok” dedi. Özel ayrıca Bahçeli’nin 3 büyük ilde aday göstermeyerek ülkeyi yönetmeye talip olmadığını ilan ettiğini de ifade etti.

BAHÇELİ’Yİ MEN EDERİZ

CHP’li Özel, Erdoğan ve Bahçeli’nin hafta sonu CHP’ye yönelttiği eleştirilere yanıt verdi. Özel, “24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayan bir parti, yerel seçimler geliyor, İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e aday göstermeyen bir parti. Diğerleri için de kapıyı aralık bırakan bir parti. Cumhurbaşkanı adayım yok, bakan adayım yok, 3 büyük şehir belediye başkan adayım yok. Bu ülkeyi yönetmeye talip değilim. Ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan yönetsin, partinin anahtarlarını ona verdik, ben ona destek olacağım. Ben o tökezlediğinde koluna gireceğim, zorlandığında elinden tutacağım, lastik patladığında yedek lastik olarak beni takıp yoluna devam edecek. Bu nasıl siyasi parti, nasıl bir siyasi anlayış. Elbette bunu yapabilirsiniz. Ama size gönül verenleri bu hale düşürdükten sonra, isminizde olan milliyetçiliği ayaklar altına almış bir partiyle kol kola girdikten sonra millete lakap takamazsınız. Ne diyorlar. Zillet ittifakı. Senin isminle alay ettiğin şey, milletin kendisi, Millete nasıl zillet dersin. İki kişiden birinin oyunu almış bir birlikteliği nasıl şeytanlaştırırsın? Zor durumdalar” ifadelerini kullandı.

CHP OLARAK EN BEĞENİLEN 10 BELEDİYEYİ YÖNETİYORUZ

Vatandaşın İstanbul ve Ankara’da değişim isteğinin bütün anketlere yansıdığını söyleyen Özel, “Vatandaş artık rant belediyeciliğinin, yandaş belediyeciliğin, AKP belediyeciliğinin son bulmasını istiyor. Bir panik var. O panik, iki büyük şehirde belediyelerin 31 Mart akşamı değişeceğini gösteriyor. CHP olarak en beğenilen 10 belediyeyi yönetiyoruz. 31 Mart’a emin adımlarla gidiyoruz. Bunun paniğindeki Erdoğan, CHP’yi nefret söylemiyle, hakaretlerle, iftiralarla sindirmeye çalışıyor. Atatürk’ün kurduğu partinin ismini terör örgütleriyle birlikte anıyor, bunun kendisine fayda getireceğini sanıyor. Bu dil, ona Ankara ve İstanbul’u kaybettirecek. Korkunun ecele faydası yok. Vatandaş, zihniyetin değişmesini istiyor. Ankara’da ve İstanbul’da 1989 rüzgarı esiyor. Erdoğan ne yaparsa yapsın buna engel olamayacak. 1989 rüzgarı AKP’yi İstanbul’dan da Ankara’dan da silip süpürecek.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Kafkas sahillerinin kavşak noktası: Tuapse

SONRAKİ HABER

Toroslardan Almanya’ya uzanan Arslanköy Kadınlar Tiyatrosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...