26 Kasım 2018 12:55

Açık Toplum Vakfı, Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırıyor

Gezi ile bağlantı kurularak iktidar yanlısı medya tarafından hedefe konulan Açık Toplum Vakfı, Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

Açık Toplum Vakfı logosu

Paylaş

Açık Toplum Vakfı, Türkiye’deki faaliyetlerine son verme kararı aldı. Vakıf, Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu soruşturmayla ilgili konuşan Erdoğan tarafından “Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan bir kişi şu anda içeride. Onun arkasında meşhur Macar Yahudi’si Soros var” denilerek hedef gösterilmişti. İktidar yanlısı medyada da hedefe alınan vakıf, yayımladığı açıklamada, soruşturmalarda Gezi olayları ile bağlantı kurma çabalarının görüldüğünü, bunların tümünün gerçek dışı olduğunu belirtti.

Vakfın yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de faaliyetleri durdurma kararının “son günlerde Vakıf hakkında medyada yer alan asılsız iddia ve ölçüsüz spekülasyonlarının yoğunlaşmasının Vakfın faaliyetlerini sürdürmeyi imkansız kıldığı düşüncesiyle” alındığı belirtildi.

Açık Toplum Vakfı, son günlerde öne sürülen iddialara da şöyle yanıt verdi:

"■ Açılan yeni soruşturmalarla Açık Toplum Vakfı ile 2013 yılındaki Gezi olayları arasında bağlantı kurma çabaları olduğu görülmektedir. Bu çabalar yeni değildir ve tümü gerçek dışıdır.

■ Haberlerde bahsedilen yurtdığı bağışlar, usulüne uygun şekilde, Devletimizin yetkili kurumu olan Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bildirilmiş, ve Genel Müdürlük tarafından bu bildirimler onaylanmıştır."

Kurumun faaliyetlerinin düzenli olarak İçişleri Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından denetlendiği belirtilen açıklamanın tam metni şöyle:

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tangopera müzikali ilk kez seyirciyle buluşacak

SONRAKİ HABER

TSK ve ABD'den Menbiç'te dördüncü ortak devriye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...