26 Kasım 2018 12:45

10 işyerinde sendikalaşma mücadelesi 1 işyerinde grev devam ediyor

Türkiye'nin dört bir yanında işçilerin sendikalaşma ve insanca yaşam mücadelesi sürüyor. İşçiler 10 işyerinde direniş; 1 işyerinde grev sürdürüyor.

Kolaj: Evrensel

Paylaş

TARİŞ, Cargill, Flormar, Tayaş, BBS Metal, Babacanlar Kargo, Aydın Belediyesi ile Muğla ve Urfa’daki TÜVTÜRK Taşıt Muayene istasyonları ile Aygün Alüminyum’da sendikalaşma ve işlerine geri dönme mücadelesi sürerken Süperpak’ta toplusözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine başlayan grev devam ediyor.

Bursa Orhangazi’de 1999 yılında nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretmeye başlayan Amerika’nın gıda devi Cargill’de Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan 14 Cargill işçisinin eylemi 224. gününde.

Kocaeli Gebze’de Petrol-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 132 Flormar işçisinin Gebze Organize Sanayi Bölgesinde başlattıkları direniş 197’inci gününde devam ediyor.

Kocaeli Gebze’de bulunan Tayaş’ta DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikasına üye olduğu için işten atılan işçinin fabrika önünde başlattığı direniş 8. gününde devam ediyor. Öte yandan yine Gıda-İş’e üye oldukları için işten atılan TARİŞ işçilerinin direnişi de 21. gününde devam ediyor.

Kocaeli Gebze’de bulunan BBS Metal Fabrikasında Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 11 işçinin fabrika önündeki direnişi 76’ıncı gününde devam ediyor.

Muğla’da bulunan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunda çalışan ve DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçilerin işe iade mücadelesi 106’ıncı gününde devam ediyor. Urfa’da da Nakliyat-İş’e üye oldukları için işten atılan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu işçilerinin direnişi 9. gününde devam ediyor. 

DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası’na üye oldukları için Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından işten atılan işçiler 142 gündür Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar A.Ş. önünde ‘Efeler işe iade edilsin’ sloganıyla eylemlerine devam ediyor.

Antep’te Türk-İş’e bağlı TÜMTİS  Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan ve açtıkları işe iade davasını kazanan Babacanlar Kargo Şirketi çalışanı 9 işçinin direnişi  449’uncu gününde devam ediyor.

Tekirdağ’ın Ergene İlçesi Velimeşe Mevkii’nde bulunan ve 450 kişinin çalıştığı Aygün Alüminyum’da Türk Metal Sendikasına üye oldukları için işten atılan  12 işçinin direnişi  150. gündür devam ediyor.

SÜPERPAKTA GREV DEVAM EDİYOR

Avustralyalı MM Süperpak Şirketi ile Türk-İş’e bağlı Selüloz-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine şirketin İzmir Torbalı, Karaman ve Antep’deki fabrikalarında çalışan 240 işçinin başlattığı grev  161. gününde devam ediyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Valiliğin sınavında ‘usulsüzlük’ iddiası

SONRAKİ HABER

Gezici Festival başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...