26 Kasım 2018 12:06

Avustralyalı sendikalardan işyerinde cinsel tacize karşı kampanya

Avustralya İşçi Sendikaları Konseyi (ACTU) Cinsiyete Dayalı Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizm kampanyasını başlattı.

Fotoğraf: Molly Adams/Wikimedia Commons(CC BY 2.0) & ACTU logo

Paylaş

Avustralya İşçi Sendikaları Konseyi (ACTU) Cinsiyete Dayalı Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizm kampanyasını başlattı.

İşyerinde cinsel taciz üzerine bir araştırma yürüten ACTU’nun paylaştığı ilk sonuçlara göre her 2 kadından 1’i işyerinde tacize uğradığını ifade ediyor.

İşverenlerin işyerinde cinsel taciz ve şiddet konusunda önleyici tedbirler alması çağrısında bulunan Avustralya sendikaları, cinsel tacize uğrayanların uzun süren pahalı mahkeme süreçlerine gitmek zorunda kaldığını belirterek cinsel tacizin endüstri ilişkileri sistemi içerisinde gündeme alınmasını talep ediyor.

16 Günlük Aktivizm Kampanyası’nın cinsiyete dayalı şiddetinde sistematik bir mesele olarak ele alınması çalışmalarıyla kritik bir dönemde kesiştiğini belirten ACTU Başkanı Michele O’Neil, “Cinsel tacizi önlemede işverenlerin oynayacağı büyük bir rol var. Bu işyerinde yaşanan sistematik bir sorun, işverenler kulağının üstüne yatamazlar. İşyerinde tacize uğrayan herkese hızlı, etkili ve ucuz bir başvuru olanağı sunmalıyız. Tacizcilerin yarattığı maliyeti hiç kimse yüklenmek zorunda kalmamalı. Bütün bir sendikal hareket bu kampanya için seferber olmuş durumda. Cinsel tacize dair kuralları değiştirmeliyiz. Çok fazla insan güvenli olmayan ortamlarda çalışıyor. Bu durum sona ermeli. Siyasi partileri işyerinde cinsel taciz yasalarını değiştirmek için kampanyamızın arkasında durmaya çağırıyoruz. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Boykot işçinin hakkıdır’

SONRAKİ HABER

'5 yıl sonraki Sur içi, mevcut durumdan çok uzak olacak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...