26 Kasım 2018 11:21

Ordu’da şehir hastanesi projesine itiraz

Ordu Şehir Hastanesi için yapılmak istenen imar değişikliği planına Ordu Çevre Derneği itiraz etti.

Ekran Görüntüsü: Google Maps

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Altınordu ilçesi, Eskipazar Mahallesi’nde 800 yataklı Ordu Şehir Hastanesi yapmak amacıyla onaylanan imar planı değişikliği bir ay önce askıya çıkarılmıştı. İmar planı değiştirilmek istenen parsellerin üzerinde bulunan botanik parkı geçtiğimiz yıl sökülmüştü.

BAĞIŞÇILAR DA İTİRAZ ETTİ

İmar planı değişikliğine karşı dilekçeyle itiraz haklarını kullandıklarını belirten Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan, “İmar planı değiştirilmek istenen parsellerin yüz ölçümü 111 bin 811.21 metrekare, bu alanın tamamına yakını hazineye ve Orman Genel Müdürlüğüne ait. Parsellerin eski sahipleri burayı, park alanı olarak kamu yararına kullanılmak kaydıyla devretmişler” dedi. ORÇEV olarak bu imar değişikliğine şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve imar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz ettiklerini anlatan Ersan “Parsellerini kamu yararına kullanılmak üzere devreden hissedarlar da imar planına itiraz ettiler” diye konuştu.

KAMU YARARI YOK

Hastaneleri insan sağlığından ziyade ekonomik kazanç olarak gören yöneticilerin hastane için en olmadık yeri seçtiklerini ifade eden Ersan “Ayrıca, şehir hastaneleri kamu yararına değil müteahhitlerin yararınadır. Şu anda faaliyette olan şehir hastanelerinde yaşananlar ve yapılan sözleşmeler bunu ispatlamıştır. Bu kentte insanca ve sağlıklı yaşamak hepimizin hakkıdır, bu hakkı korumak da hepimizin görevidir” açıklamasını yaptı.

(Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu-Karamollaoğlu görüşmesi sona erdi: Dirsek teması olabilir

SONRAKİ HABER

Adana’da sayacılar yüzde 40 zam talebiyle iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...