26 Kasım 2018 11:22
Son Güncellenme Tarihi: 26 Kasım 2018 13:14

Kılıçdaroğlu-Karamollaoğlu görüşmesi sona erdi: Dirsek teması olabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'yu ziyaret etti, yerel seçimlere ilişkin görüştü.

Fotoğraf: Evrim Aydın/AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler öncesi Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu'yu ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu ile birlikte açıklama yapan Karamollaoğlu, “Bu seçimlerde genelde bir ittifakın söz konusu olmadığını, mümkün olduğu kadar her seçim bölgesinde seçime girme gayreti içinde bulunacağımızı ama Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yeri geldiği zaman bir dirsek teması yapılabileceğini daha önce de ifade etmiştim. Bu düşüncemizde yine kararlıyız” dedi.

KILIÇDAROĞLU: VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte SP Genel Merkezi'nde Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti. İki lider, yaklaşık 1 saat süren ziyarette, yerel seçimlerde ittifak konusunu görüştü. Liderler, ziyaretin ardından kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarıyla son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye'nin sorunlarını, iç politikayı, içinde bulunduğu durumları hemen hemen olabildiğince değerlendirdik. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Ben ve arkadaşlarım Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KARAMOLLAOĞLU: DİRSEK TEMASI YAPILABİLİR

SP Lideri Karamollaoğlu ise ziyareti nedeniyle Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek şunları söyledi:

“Elbette bir seçime gidiyoruz, seçime gittiğimiz atmosferi enine boyuna değerlendirmek önemli bir hadise, özellikle siyasetçiler için. Ümidimiz, bu seçimlere giderken bir gerginlik olmasın. Her siyasi parti farklı görüşlere sahiptir. Ama bu farklılık bizim için bir zenginlik olmalı; kamplaşma vesilesi olmamalı kanaatindeyiz. Bu seçimlerde de, daha önceden de ifade etmiştim, genelde bir ittifakın söz konusu olmadığını, mümkün olduğu kadar biz her seçim bölgesinde seçime girme gayreti içinde bulunacağımızı ama geçmişte söylediğim gibi, Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yeri geldiği zaman bir dirsek teması yapılabileceğini ifade etmiştim. Bu düşüncemizde yine kararlıyız. İnşallah bu seçimler memleketimiz için, milletimiz için hayırlı olur diyoruz.”

Kılıçdaroğlu ve arkadaşları, açıklamanın ardından SP Genel Merkezi'nden ayrıldı. (DHA)

CHP ADAYLARINI 6 ARALIK'TA AÇIKLAYACAK

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6 Aralık Perşembe günü parti genel merkezinde belediye başkan adaylarını açıklayacağı öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

OHAL Komisyonu çözüm değil mağduriyet üretti

SONRAKİ HABER

Ordu’da şehir hastanesi projesine itiraz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...