26 Kasım 2018 09:29

MEB ve Diyanet el ele: Okullarda Kuran merkezli eğitimler verilecek

Çorum'da MEB ve Diyanet’in görevlendirdiği vaizler, okullarda, 'Kuran ve sünnet merkezli' eğitimler verecek.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum İl Müftülüğü, öğrenci ve velilere yönelik faaliyetler yapılmasını öngören, “Gencim Geleceğim, Ailemle Güleceğim” protokolü imzaladı. Projenin amacı, “Öğrenci ve velilere rehberlik yapmak” olarak açıklandı. Proje kapsamında, müftülüğün görevlendirdiği vaizlerin okullarda seminerler düzenlemesinin önü açıldı.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, protokolün, Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu ile Çorum Belediyesi Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kocatepe Ortaokulu’nu kapsıyor.

MEB: MÜFTÜLÜKLE ÇOK PROJE YÜRÜTTÜK

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasındaki işbirliği anlaşması imza töreninde konuşan Çorum Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, il müftülüğü ile çok sayıda proje yaptıklarını belirterek “Gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak bu proje ile aile içi iletişimi güçlendirmeyi, ergenlik dönemindeki gençlerin problemlerini en aza indirmeyi hedeflemekteyiz” diye konuştu.

DİYANET VAİZLERİ OKULLARDA 'SÖYLEŞİ' YAPACAK

Protokol çerçevesinde, Çorum İl Müftülüğü’nün görevlendirdiği kişilerin okullarda, “Söyleşi” adı altında etkinlikler düzenlemesine olanak sağlandı.

Din görevlilerinin okullarda düzenleyeceği etkinliklere öğrencilerin yanı sıra velilerin de katılabileceği, seminerlerde “İyi insan olma, haram bilinci, anne baba hakkı” gibi başlıkların yer alacağı öğrenildi.

Sevda Karaca yazdı: Çok tesirli bir silah olarak Diyanet

 

ÖNCEKİ HABER

Makro Market işçileri: Seçimlerde biz de size sahip çıkmayacağız

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri: Öykü Arinlere umut olalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...