26 Kasım 2018 05:23

'Meral Akşener, CHP'den Ankara'yı isteyecek' iddiası

Meral Akşener'in CHP'den İstanbul ve İzmir'deki desteğe karşılık Ankara'da İYİ Parti adayının desteklenmesini isteyeceği belirtiliyor.

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Paylaş

CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlerde belli kentlerde ittifak yapılmasına ilişkin görüşmeler sürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul ve İzmir'de CHP'nin, Ankara'da İYİ Parti adayının desteklenmesi görüşünde olduğu öne sürülüyor.

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan'a konuşan Akşener, ittifakların önemine dikkat çekiyor: "Bundan sonra Türkiye’de siyasetin ittifaklarla yürüyeceği anlaşılmış durumda. İstanbul ve Ankara’yı alma şansımız var. Hepimiz aday çıkarırsak alamayız. İttifakla alabiliriz."

Akşener', AKP-MHP ittifakından örnek veriyor ve buna göre hakkaniyetli bir pazarlık yürütülmesi gerektiği görüşünde: "AK Parti, MHP’nin dört katı oy aldı ve MHP üç büyük şehri AK Parti’ye bıraktı. CHP ise İYİ Parti’nin iki katı oy aldı. Tablo budur. Bu tablonun gerektirdiği hakkaniyetin sağlanması şarttır."

Kılıçdaroğlu ile ittifaka gidilmesi konusunda aynı fikirde olduklarını ancak henüz somut adım atılmadığını söyleyen Akşener, "CHP 14 büyükşehirden İzmir, Muğla, Aydın, Tekirdağ ve Balıkesir’i masaya getirmek istemiyor. Geriye 9 il kalıyor. Üzerinde çalışacağımız işte bu 9 büyükşehirdir" bilgisini veriyor.

Akşener, İstanbul ve Ankara seçimlerine dikkat çekerek  "İktidar bu iki ili kaybedeceği endişesi içinde... Bu nedenle MHP ile ittifakı yeniden ısıttılar... Eğer iktidarın kaybetme endişesi varsa bizim için de kazanma umudu vardır. Hepimiz ayrı adaylarla çıkarsak alamayız. İstanbul ve Ankara’da hakkaniyetli bir çözüm bulmamız gerekiyor" diyor.

Ankara için iki partiyle de adı geçen Mansur Yavaş hakkında konuşan Akşener, "Mansur Bey’le ben hiç görüşmedim. Arkadaşlardan gidip gelenler var. Daha önce de söylemiştim: Mansur Bey bizden aday olmayı tercih ederse memnun olurum. Ancak kamuoyuna yaptığı açıklamalara bakılırsa Mansur Bey’in öncelikli tercihinin CHP olduğu anlaşılıyor. Bakalım görüşmelerde nasıl bir noktaya varılacak." ifadelerini kullanıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

LGS kapsamındaki merkezi sınav 1 Haziran’da yapılacak

SONRAKİ HABER

'Beyaz Bayrak' operasyonu: Gözaltındaki sendikacılar ifade veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...