26 Kasım 2018 04:36

Lice'ye bağlı 11 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı 4 köy ve 7 mezrada, kırsal bölgedeki düzenlenecek askeri operasyon gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Arşiv fotoğraf: Yahya Sezgin/AA

Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı 4 köy ve 7 mezra kırsalında düzenlenecek operasyon öncesi bugün saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Lice ilçesi mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde Lice ilçesine bağlı olan; Bayırlı, Baharlar, Yaprakköy ve Yünlüce köyleri ile Konuklu, Yeşilburç, Mehmedil, Sağlık, Gönen, Hamzabey, ve Kumumirza mezralarında, 26 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hava muhalefeti nedeniyle İstanbul'da bazı vapur seferleri iptal

SONRAKİ HABER

Yeni Zelanda'da karaya vuran 145 balina öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...